Jan Podroužek
6. srpna 2014 • 14:22

Straka se rve o LM! Hráči Slovanu mají slíbeno sedm a půl milionu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrají o historický úspěch. O to, aby udrželi naději, že se po 21 letech dostanou do Ligy mistrů. S českým trenérem Františkem Strakou. Jestli dnes Slovan Bratislava ve třetím předkole uhájí jednogólový náskok v Tiraspolu proti Šeriffu, milionářská skupina se „belasím“ přiblíží. A hráči si mezi sebe hned rozdělí sedm a půl milionu korun.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Před úvodním zápasem dodržel tradiční obyčej. Než vyhnal hráče do zápasu proti Šeriffu, v bratislavském kostelíku poklekl a pomodlil se za vítězství. Vyšlo to – 2:1. Dnes udělá totéž. V moldavském Tiraspolu bude František Straka prosit nebesa, aby jemu a jeho Slovanu otevřela cestu do čtvrtého předkola Ligy mistrů.

„Zanďoura ale hrát nebudeme. To by byla velká chyba. Musíme se především soustředit na defenzivu, to je pravda, ale náš výkon musí být kompaktní, musíme být schopní vyrážet do brejků,“ promítá si cestu k úspěchu svěřenec Františka Straky Erik Čikoš, obránce Slovanu.

Když recept na moldavského soupeře zabere, přijde vysoká odměna. Slovenský mistr by ihned po postupu nafasoval od UEFA přes padesát milionů korun. A část z toho přistane na účtu hráčům. „Chlapci určitě něco dostanou, ale teď se mi o tom před odvetou ještě nechce hovořit,“ omlouval se slovenským médiím šéf klubu Ivan Kmotrík. Podle tamních zdrojů má jít o 300 tisíc eur. Tedy zhruba sedm a půl milionu korun.

Hraje se o podzim v pohárech

Především by si ale postupem zabezpečili celý podzim v pohárech. Buď v Evropské lize, nebo v Lize mistrů. Slovan byl naposledy v hlavní fázi soutěže v sezoně 2011/2012. Tehdy rychle vypadl ve skupině F Evropské ligy, když uhrál jediný bod. S Paris Saint-Germain.

Champions League si zahrál naposledy před více než dvaceti lety. To se ještě hrála první dvě kola vyřazovacím způsobem, ale už šlo o hlavní soutěž. Ve druhém kole v sezoně 1992/1993 vypadl s AC Milán.

Díky výhře v prvním zápase jsou teď „belasí“ favority. Sázkové kanceláře vypisují na jejich postup kurzy kolem 1,6 až 1,7. „Ta odveta ale bude extrémně těžká,“ uvědomuje si Čikoš. „Soupeř hraje živelně, je technicky silný.“

I proto se Pasienkami rozjela minulý týden taková radost. Úvodní duel se povedlo vyhrát, i když Slovan dohrával bez vyloučeného Richarda Lásika a Tiraspol kopal penaltu. Lásik pak po konečném hvizdu přiznal, že štěstím málem zboural kabinu. „Jejich penaltu jsem viděl ještě v tunelu při odchodu ze hřiště. To ve mně bouchly emoce radosti poprvé. A pak podruhé, když ke konci dal Karol Mészáros na 2:1,“ vzpomíná Lásik.

Slovan se Strakou živí naději na postup do Ligy mistrů. V Tiraspolu mu stačí remíza nebo i prohra o jeden gól, pokud jeho střelci dají alespoň dva góly.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud