20. srpna 2014 • 09:45

Straka o LM: Dostal jsem tam už Spartu, když na tom nebyla dobře

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | Není daleko od velkého úspěchu ve své trenérské kariéře. František Straka zkusí podruhé dostat svůj tým do Ligy mistrů. Před deseti lety se mu to povedlo se Spartou, nyní to zkusí se Slovanem Bratislava. Večer ho čeká domá první zápas play off s běloruským BATE Borisov. "Kdyby se mi to povedlo i se Slovanem, byl by to další milník kariéry," tvrdí český kouč.



Straka zůstává i po deseti letech zatím posledním koučem, který Spartu provedl předkoly do základní skupiny Ligy mistrů. Na tom se nic nezmění ani po letošku... "V roce 2004 jsem přivedl do Ligy mistrů pražskou Spartu v době, kdy na tom nebyla dobře," zavzpomínal na dobu, kdy pražský klub převzal v závěru nepovedené ligové sezony a dovedl ho v domácí soutěži na druhé místo.

Pak vyřadil s Letenskými v předkolech Ligy mistrů APOEL Nikósie a Ferencvaros Budapešť a dostal šanci hrát v milionářské soutěži mimo jiné s Manchesterem United. Po vyřazení a vysoké porážce 0:5 v Lyonu byl od týmu odvolán. "Myslím si totiž, že není moc trenérů, kterým se splní sen hrát v základní skupině téhle soutěže. Ale kdo ví, co mě ještě čeká," zasnil se nyní Straka.

Slovan se do základní skupiny Ligy mistrů ještě nikdy nepodíval. Ze Slovenska se to dosud povedlo jen třem celkům - 1. FC Košice, Artmedii Bratislava a Žilině. Straka ale věří, že jeho tým dokáže senzaci dotáhnout. "Máme 90 minut na to, abychom se s nimi popasovali. Kdo se bojí, nesmí do lesa," vyhlásil před prvním zápasem.

Slovan se během bojů o postup do skupiny Ligy mistrů bude muset obejít bez několika sektorů na svém stadionu. Uzavřela mu je disciplinární komise za rasistické projevy v utkání proti Tiraspolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud