27. srpna 2014 • 17:37

V Legii zajásali! Už žádná kontumace, Celtic konečně vypadl

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mariboru potěšili nejen svoje fanoušky. V play off Ligy mistrů vyřadili Celtic Glasgow po vítězství 1:0 na jejich hřišti, v součtu s domácí remízou 1:1 dotáhli postup a zahrají si v základní skupině. Pozitivní reakce vzbudil tento výsledek také v Legii Varšava. Polský mistr totiž skotského soupeře už v předchozím předkole vyřadil, kvůli diskutované kontumaci odvety nakonec vypadl.



Krátce po konci úterní odvety se na oficiálním twitterovém účtu Legie objevil vzkaz: „Fotbal vyhrál!“ Ačkoliv nebyl nikdo jmenovaný, je jasné, komu zpráva patřila. V Legii stále nepřebolel pocit křivdy kvůli nedávným událostem z 3. předkola. Celtic byl podle nich v play off neprávem.

Legia vyhrála dvojzápas jednoznačně 6:1. První domácí zápas ovládla 4:1 a v Glasgowě vedla 2:0, když na poslední čtyři minuty nastoupil obránce Bartosz Bereszynski, který však měl pykat za červenou kartu z minulé sezony. Vývoj jednoznačného dvojzápasu nijak na hřišti neovlivnil, rozhodovalo se však v zákulisí. Celtic po kontumaci 3:0 a s celkovým skóre 4:4 postoupil díky gólu ze soupeřova hřiště.

Přísný verdikt se snažila Legia zvrátit. Neuspěla však u Mezinárodní sportovní arbitráže a do ztracena vyzněla také její výzva, aby si s ní Celtic zahrál dodatečný zápas. Všechno vyznělo do ztracena…

Na vyřazení Celtiku reagoval také šéf Legie Dariusz Mioduski. „Lepší tým zase vyhrál,“ neodpustil si břitkou poznámku. „A fotbal nakonec také. Tak jak by to mělo být. Gratuluji Mariboru.“ Nyní může doufat, že ještě v této sezoně dojde se Celtikem na odvetu. K tomu stačí varšavskému klubu zítra dotáhnout v domácí postup v předkole Evropské ligy přes Aktobe (první zápas vyhrála Legia 1:0) a pak čekat na páteční los skupin.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud