28. srpna 2014 • 00:15

HRDINA! Stoper Moti vychytal penalty a poslal Razgrad do LM

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tenhle příběh se zapíše do historie Ligy mistrů hodně hluboko. Hrdinou odvety 4. předkola milionářské soutěže proti Steaue Bukurešť se stal stoper Ludogorce Razgrad Cosmin Moti, který se v závěru prodloužení musel postavit do branky. A tenhle chlapík nejenže dotáhl bulharský tým k penaltám, aby pak hned první sám proměnil, ale hlavně dvě střely ze značky pokutového kopu zlikvidoval a zařídil tak Razgradu postup do základní skupiny.



Fotbalový sen. Jinak se to, co se dělo v Razgradu, nedá popsat. Domácí šli do odvety s rumunskou Steauou s jednogólovým mankem. To smazali díky gólu Wandersona v 90. minutě a vydřeli tak prodloužení.

Minutu před jeho koncem viděl druhou žlutou kartu domácí brankář Vladislav Stojanov. A protože Ludogorec už třikrát střídal, přišla chvíle pro 29letého obránce Cosmina Motiho.

Tenhle Rumun, který strávil sedm let v Dinamu Bukurešť, oblékl brankářský dres a rukavice, aby se stal nesmrtelným hrdinou pro bulharský Razgrad. Ještě v závěru prodloužení zlikvidoval nepříjemný přímák a poradil si i s následným rohem.

Penaltový rozstřel pak zahájil nechytatelnou bombou, kterou poslal Ludogorec do vedení. A pak si šel sám stoupnout na čáru. Tam divoce mával rukama, i když prvního střelce Steauy nenachytal.

Ale když v další sérii selhal jeho spoluhráč Wanderson, podržel domácí první fantasticky zlikvidovanou penaltou.

Dál byli dlouho úspěšní střelci – až v sedmé sérii se měl Moti zapsat do historie razgradského klubu.

Espinho nejdřív nekompromisně poslal míč k pravé tyči a Cornel Râpă musel dát. Jenže slabou střelu poslal do náruče Cosmina Motiho, který si sice pořádně vyběhl ještě před tím, než se soupeř vůbec dotkl míče, ale rozhodčí penaltu opakovat nenechal, takže radost Razgradu mohla vypuknout naplno.

Nečekaný hrdina se rozběhl ke kotli domácích fanoušků a svou životní chvíli si evidentně hodlal pořádně vychutnat. Zaslouženě.

VIDEO | Podívejte se na rozhodující zlikvidovanou penaltu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud