28. srpna 2014 • 18:42

LOS Ligy mistrů: Vaclíka čeká těžká skupina, jde na Real a Liverpool

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní skupiny fotbalové Ligy mistrů nabídnou řadu zajímavých zápasů. Pikantní souboje čekají české reprezentanty Tomáše Vaclíka a Marka Suchého, kteří hájí barvy Basileje. Švýcarský klub narazí na Real Madrid, Liverpool a Ludogoretz. Tomáš Rosický si s Arsenalem zahraje proti Borussii Dortmund, kde dříve působil. Losování v Monaku jsme sledovali ONLINE.



Los základních skupin Ligy mistrů jsme sledovali ONLINE

Základní skupiny odstartují úvodním kolem 16. a 17. září, finále se hraje 6. června v Berlíně. Český klub tentokrát v hlavní fázi prestižní soutěže chybí.

Na velké zápasy se může těšit dvojice krajánků z Basileje, brankář Vaclík a stoper Suchý. Pokud nastoupí, zahrají si na slavných stadionech Santiaga Bernabéua, kde sídlí obhájce titulu a s deseti triumfy nejúspěšnější klub soutěže Real Madrid, a na Anfieldu, kde hraje Liverpool.

Přemožitel Sparty Malmö narazí na úřadujícího finalistu Atlético Madrid, Juventus Turín a Olympiakos Pireus.

Skupina A Skupina B
 Atlético Madrid  Real Madrid
 Juventus  Basilej
 Olympiakos  Liverpool
 Malmö  Ludogorec

Reprezentační kapitán Rosický se ve druhé sezoně po sobě vrátí do Dortmundu, odkud v roce 2006 přestoupil do Arsenalu. V minulé sezoně nejprve s "Kanonýry" doma Borussii podlehl 1:2, ale v odvetě v Německu vyhrál 1:0. V obou duelech Rosický nastoupil od začátku, v této sezoně ale zatím v základní sestavě nebyl. Dalšími soupeři Arsenalu ve skupině D jsou Galatasaray Istanbul a Anderlecht Brusel.

Skupina C Skupina D
 Benfica  Arsenal
 Zenit Petrohrad  Borussia Dortmund
 Bayer Leverkusen  Galatasaray
 Monako  Anderlecht

Kuriózní obsazení má zřejmě nejtěžší skupina E. Sešli se v ní totiž všichni tři loňští soupeři Plzně v základní fázi - Bayern Mnichov, Manchester City a CSKA Moskva, které doplnil AS Řím. 

Skupina E Skupina F
 FC Bayern Mnichov  FC Barcelona
 Manchester City  PSG
 CSKA Moskva  Ajax Amsterdam
 AS Řím  APOEL FC

Podobně jako Arsenalu i dalšímu londýnskému klubu Chelsea přisoudil los do skupiny jednoho stejného soupeře. "Blues" si zopakují souboje s německým Schalke, které porazili doma i venku shodně 3:0. V brance Chelsea tehdy nechyběla reprezentační jednička Čech, na startu této sezony ale zatím český gólman kryje záda Belgičanovi Thibautu Courtoisovi. Dalšími soupeři Londýňanů jsou Sporting Lisabon a Maribor.

Skupina G Skupina H
 Chelsea FC  FC Porto
 Schalke 04  Šachtar Doněck
 Sporting Lisabon  Athletic Bilbao
 NK Maribor  BATE Borisov

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud