Jonáš Bartoš
17. září 2014 • 09:50

Záloha nefunguje, kritizují Arsenal. Proč Wenger nevyužil Rosického?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanouškům Arsenalu už dochází trpělivost. Prohra v Lize mistrů na Dortmundu 0:2 by jindy nebyla neodpustitelným hříchem. Větším průšvihem se jeví způsob hry anglického celku. Wengerova parta propadla, především střed pole nefungoval. Tomáš Rosický ale opět zůstal nevyužitý na lavičce náhradníků.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 9. • 20:45
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2:0
ONLINE
16. září
20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 45. Immobile, 48. Aubameyang

Hosté:

Sestavy

Domácí: Weidenfeller (C) – Schmelzer (79. Jojić), Papastathopoulos, Subotić, Durm – Großkreutz, Kehl (46. Ginter), S. Bender, Aubameyang – Mchitarjan – Immobile (86. Ramos).

Hosté: Szczęsny – Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Bellerín – Arteta (C) (77. Podolski) – Özil (62. Oxlade-Chamberlain), Wilshere, Ramsey (62. Cazorla), A. Sánchez – Welbeck.

Náhradníci

Domácí: Langerak, Bandowski, Amini, Kagawa, Jojić, Ginter, Ramos

Hosté: Ospina, Chambers, Rosický, Cazorla, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Campbell

Karty

Domácí: Mchitarjan

Hosté: Özil, Wilshere

Rozhodčí

Benquerença – Santos, Pereira

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Návštěva

65851 diváků

V sestřihu z utkání Dortmund - Arsenal byly k vidění nebezpečné akce téměř jen na jednu bránu. Domácí se dostávali před Szczesného, aktivním, agresivním pojetím drtili bezkrevně hrající hvězdy k z Londýna. Výsledek 2:0 znamenal spravedlivé vyústění téměř jednostranně vedeného zápasu.

"Gratuluji Dortmundu, dneska byl lepší. My jsme zklamali, soupeř vyhrál zaslouženě. Měli jsme možnosti, abychom šli do vedení, to se nepovedlo. Pak nás dvakrát nachytali z protiútoků a už to bylo těžké," zoufal si kouč Arsenalu Wenger.

"Kvůli svalovým problémům jsme před zápasem přišli o tři hráče, nebyla to jednoduchá noc. Ale musím říct, že jsme předvedli skvělý výkon. Byli jsme stateční, hráli rychle a tvrdě pracovali. Odevzdali jsme všechno, co bylo nutné k úspěchu," pochvaloval si trenér vítězů Jürgen Klopp.

Zatímco vyprodaný kotel na Westfalenstadion si vychutnával báječné vítězství, výprava Arsenalu odlétala do Londýna s hodně zachmuřenými hlavami. Wenger dobře věděl, že s takovými výkony může na trofeje a nejvyšší mety zapomenout.

Zklamaní fotbalisté Arsenalu po porážce 0:2 na hřišti DortmunduFoto Profimedia.cz

Arsenal totálně propadl ve středu pole. V Anglii schytává obří kritiku Mesut Özil, nejdražší posila v historii klubu. Německý mistr světa odehrál mizernou partii. Na křídle se trápil, špatně bránil, kazil přihrávky a nedokázal nic vymyslet.

Wenger ho na hřišti nechal do 62. minuty, pak poslal na plac Oxlade-Chamberlaina, místo Ramseyho šel na na trávník Cazorla. Artetu později nahradil Lukas Podolski. Jen v teplákovce zůstal mezi náhradníky Tomáš Rosický.

Proč Wenger českého kapitána ignoruje? Nejlíp to asi ví on sám. Každopádně rozhořčení fanoušci už začali diskutovat o tom, zda zkušený záložník není zase zraněný, když ho Wenger nepustil do akce.

Brzy 34letý technik je přitom ve formě a připravený. "Myslím si, že bych tomu mohl pomoct, ale bohužel sám se na hřiště poslat nemůžu," hořce se pousmál na nedávném reprezentačním srazu.

V národním dresu odehrál Rosický dvě slušné partie, na kvalifikační výhře s Nizozemskem měl obrovský podíl. Jenže vrátil se do Londýna a... v následující partii s Manchesterem City (2:2) se nevešel ani mezi náhradníky.

"Uprostřed hřiště byl Dortmund lepší a silnější než my, s tím souhlasím. Ale je těžké v noci po zápase hodnotit individuální výkony hráčů. Nehráli jsme na požadované úrovni jako celý tým," uznal po porážce s Dortmundem Wenger.

Arsenal čeká už v sobotu těžký zápas na Aston Ville, aktuálně druhým celkem tabulky. Wenger tuší, že ve hře svého týmu MUSÍ něco změnit. Nejspíš nebude moct počítat s Jackem Wilsherem, který si v závěru úterního duelu poranil kotník.

Ukáže už konečně na Tomáše Rosického, pro kterého měl vždycky slabost? "Vím, že musím být nachystán na moment, až dostanu šanci. A tu šanci využít," říkal odhodlaně nejzkušenější muž týmu.

Záložník Arsenalu Jack Wilshere v utkání s Dortmundem
Záložník Arsenalu Jack Wilshere v utkání s Dortmundem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud