17. září 2014 • 10:30

Velká lekce a motivace, hodnotil Vaclík gólovou smršť od Realu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poznal, jak vypadá fotbal nejvyšší světové kvality. Český brankář Basileje Tomáš Vaclík na úvod nové sezony Ligy mistrů schytal pětigólový debakl od Realu Madrid. Pětadvacetiletý fotbalista věří, že pro švýcarský tým bude vysoká porážka ze stadionu favorizovaného obhájce trofeje motivací do další práce.

 



"Pro nás všechny je velkou zkušeností hrát proti Realu Madrid. Ukázali nám nejvyšší úroveň fotbalu na světě, což nás bude motivovat k tomu, abychom na sobě tvrdě pracovali a pokusili se jim přiblížit," řekl Vaclík pro web UEFA.com.

Na stadionu Santiaga Bernabéua poprvé inkasoval ve 14. minutě, když ho nechtěně překonal spoluhráč Marek Suchý. Do přestávky přidali další tři góly Gareth Bale, Cristiano Ronaldo a James Rodríguez, pátou branku dostala letní posila Basileje z pražské Sparty v 79. minutě od Karima Benzemy.

"Je těžké mluvit o pozitivech, když prohrajete 1:5, ale dali jsme gól a měli nějaké další šance. Hlavně když Derlise Gonzáleze vychytal Iker Casillas. Také jsme trefili tyčku, takže jsou tam pozitivní věci," uvažoval Vaclík, který několika výbornými zákroky uchránil hosty před ještě větším debaklem.

Dvojnásobný reprezentant si připsal premiérový start v nejprestižnější evropské soutěži a věří, že Basilej si v dalších zápasech skupiny B proti Liverpoolu a bulharskému Ludogorci Razgrad povede lépe než v Madridu.

"Je to pro nás dobrá lekce. Byl to první zápas této sezony Ligy mistrů a pro mě osobně to byla také premiéra. Byl to sen, hlavně na tomto stadionu proti takovému týmu. Bereme to jako lekci a příště budeme lépe připraveni," dodal Vaclík.

Tomáš Vaclík
Tomáš Vaclík

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud