17. září 2014 • 13:05

Klopp zničil Arsenal a jásal: Mám nejlepší práci na světě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Dortmundu Jürgen Klopp neskrýval nadšení po úterní domácí výhře 2:0 nad Arsenalem. Výsledek je pro anglický tým ještě milosrdný, protože Borussia na hřišti dominovala. Poměr střel 23:5, rohy 7:1. Borussia v úvodním utkání skupinové fáze Ligy mistrů podle svého kouče podala výkon, který neměl daleko k dokonalosti.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 9. • 20:45
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2:0
ONLINE
16. září
20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 45. Immobile, 48. Aubameyang

Hosté:

Sestavy

Domácí: Weidenfeller (C) – Schmelzer (79. Jojić), Papastathopoulos, Subotić, Durm – Großkreutz, Kehl (46. Ginter), S. Bender, Aubameyang – Mchitarjan – Immobile (86. Ramos).

Hosté: Szczęsny – Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Bellerín – Arteta (C) (77. Podolski) – Özil (62. Oxlade-Chamberlain), Wilshere, Ramsey (62. Cazorla), A. Sánchez – Welbeck.

Náhradníci

Domácí: Langerak, Bandowski, Amini, Kagawa, Jojić, Ginter, Ramos

Hosté: Ospina, Chambers, Rosický, Cazorla, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Campbell

Karty

Domácí: Mchitarjan

Hosté: Özil, Wilshere

Rozhodčí

Benquerença – Santos, Pereira

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Návštěva

65851 diváků

"Užil jsem si tento zápas od první do poslední minuty. Udělali jsme vše, co bylo k vítězství potřeba a bylo to téměř dokonalé. Když sledujete takové utkání, vaše práce je ta nejlepší na světě," řekl novinářům Klopp.

Dortmund přes absenci několika zraněných opor byl od začátku jasně lepší a Arsenalu prakticky nedal šanci. "Byl jsem spokojený s tím, jak jsme využívali prostor, jak jsme byli rozhodní a agresivní. Vytvořili jsme si spoustu šancí a těžko se proti nám bránilo," ocenil sedmačtyřicetiletý trenér.

"Chtěli jsme hrát nátlakový fotbal a zvládli jsme to perfektním způsobem. To je přesně ten druh fotbalu, který opravdu miluju. Byl to fantastický start do Ligy mistrů," dodal Klopp, jehož svěřenci se ve skupině D ještě utkají s Galatasarayem Istanbul a Anderlechtem Brusel.

Kouč Arsenalu Arséne Wenger, který opět nechal na lavičce reprezentačního kapitána Tomáše Rosického, byl logicky zklamaný. "Dortmund byl lepší, mnohem silnější v záloze a zaslouženě zvítězil. My jsme podali neuspokojivý výkon a jako tým nebyli na jejich úrovni," konstatoval Wenger.

Zlobil se především kvůli prvnímu gólu ze 45. minuty, který vstřelil italský útočník Ciro Immobile po individuální akci od poloviny hřiště. "Ztratili jsme míč 80 metrů od naší branky a stále jsme vzadu měli tři hráče proti jednomu. Takže je těžké pochopit, že jsme i tak dostali branku," nechápal čtyřiašedesátiletý francouzský trenér.

Souboj Bellerina (vlevo) s domácím Grosskreutzem byl na rozdíl od celého zápasu vyrovnaný
Souboj Bellerina (vlevo) s domácím Grosskreutzem byl na rozdíl od celého zápasu vyrovnaný

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud