17. září 2014 • 22:40

Chelsea bez Čecha jen remizovala, Bayern zdolal City, uspěla i Barca

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN LIGY MISTRŮ | Fotbalisté Chelsea pouze remizovali v prvním utkání základních skupin Ligy mistrů se Schalke 1:1. Brankář Petr Čech opět zůstal jen na lavičce. Šlágr mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem City skončil výhrou bavorského klubu 1:0, když až minutu před koncem rozhodl Boateng. Uspěla také Barcelona, která splnila povinnost a proti Apoelu si připsala těsné vítězství 1:0.



Stejně jako v předchozích čtyřech ligových zápasech i tentokrát dal trenér Chelsea José Mourinho v brance před Čechem přednost Belgičanovi Thibautu Courtoisovi, ten se však dlouho nudil. Chelsea měla nad Schalke převahu a Němci potvrzovali nevydařený vstup do sezony.

V 11. minutě Cesc Fábregas ostrým skluzem na hranici faulu vybojoval míč, Eden Hazard mu ho patičkou vrátil a španělský záložník tvrdou střelou propálil brankáře. Byl to však právě Fábregas, kdo ve druhé půli přišel o míč, soupeř založil brejk a Klaas Jan Huntelaar srovnal. Byl to vůbec první gól Schalke v pěti vzájemných zápasech. Chelsea ani přes závěrečný tlak už vedení zpět nezískala.

I druhé utkání skupiny G mezi Mariborem a Sportingem Lisabon skončilo výsledkem 1:1. V nastavení domácím zajistil bod teprve osmnáctiletý útočník Luka Zahovič, syn slovinské legendy Zlatka Zahoviče a rodák právě z Portugalska, kde jeho otec působil.

Bayern mohl jít proti Manchesteru do vedení už po 50 vteřinách, ale Thomas Müller netrefil z úhlu prázdnou branku. Německý mistr měl i při absenci hvězd Arjena Robbena a Francka Ribéryho převahu, ale nedařilo se mu ji potvrdit gólově. Až minutu před koncem po velkém závaru napřáhl stoper Boateng, střelu otřel o záda spoluhráče Maria Götzeho a zajistil těsnou výhru.

Zlatan Ibrahimovic v souboji s nizozemským Davy Klaassenem z Ajaxu.
Zlatan Ibrahimovic v souboji s nizozemským Davy Klaassenem z Ajaxu.

Skupinu E ale vede AS Řím, v jehož dresu prožil vynikající debut v Lize mistrů argentinský záložník Juan Iturbe. Stačilo 20 minut, aby pro AS Řím vymyslel v utkání s CSKA Moskva tři góly. První proměnil sám, na další dva přihrál Gervinhovi a Maiconovi. Jenže hned v zápětí se zranil a musel vystřídat. I bez něj ale Řím pokračoval v destrukci ruského týmu a nakonec slavil výhru 5:1.

Při jubilejním 200. zápase Porta v evropských pohárech zařídil vítězství 6:0 nad BATE Borisov hattrickem alžírský reprezentant Brahimi. K první trefě mu pomohl brankář Černik, který nejprve chyboval při výhozu a následně se nechal prostřelit z velkého úhlu. Brahimi se stal teprve čtvrtým Afričanem, který dal v LM hattrick. Předtím se to povedlo jen Didieru Drogbovi, Samuelu Eto'ovi a Yakubu Aiyegbenimu.

Výhru pak završili Adrián a Jackson Martínez, který dal už sedmý gól v šesti zápasech této sezony. Borisov utrpěl teprve druhou prohru z posledních 29 zápasů.

Porto se jasně ujalo vedení ve skupině H před Bilbaem a Šachtarem Doněck, jejichž zápas skončil bez branek. Šachtar ve všech soutěžích neinkasoval už 602 minut. Pro Bilbao to byl první zápas v LM po 16 letech.

Nepřesvědčivou výhrou 1:0 nad APOELem Nikósie vstoupila do soutěže favorizovaná Barcelona. O jediný gól se v první půli postaral stoper Gerard Piqué, který hlavou zakončil centr Lionela Messiho z přímého kopu.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E
AS Řím - CSKA Moskva 5:1 (4:0)
Branky: 10. a 31. Gervinho, 6. Iturbe, 20. Maicon, 50. vlastní Ignaševič - 82. Musa. Rozhodčí: Borbalán - Martínez, R. Alonso (všichni Šp.).

Bayern Mnichov - Manchester City 1:0 (0:0)
Branka: 89. Boateng. Rozhodčí: Mallenco - Del Palomar, Yuste (všichni Šp.).

Skupina F:
FC Barcelona - APOEL Nikósie 1:0 (1:0)
Branka: 28. Piqué. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker (všichni Něm.).

Ajax Amsterodam - Paris St. Germain 1:1 (0:1)
Branky: 74. Schöne - 14. Cavani. Rozhodčí: Stark - Pickel, Schiffner (všichni Něm.).

Skupina G:
Chelsea - Schalke 1:1 (1:0)
Branky: 11. Fábregas - 62. Huntelaar. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.).

Maribor - Sporting Lisabon 1:1 (0:0)
Branky: 90.+2 Zahovič - 80. Nani. Rozhodčí: Turpin - Cano, Danos (všichni Fr.).

Skupina H:
Bilbao - Šachtar Doněck 0:0
Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řecko).

FC Porto - BATE Borisov 6:0 (3:0)
Branky: 5., 32. a 57. Brahimi, 37. Martínez, 61. Adrián, 76. Aboubakar. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Niz.).

ONLINE přenos Bayern Mnichov - Manchester City ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
1:0
ONLINE
17. září
20:45
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí: 90. J. Boateng

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha (84. C. Pizarro), J. Boateng, Benatia (85. Dante), Bernat – Lahm (C), Alonso, Alaba – T. Müller (76. Robben), Lewandowski, Götze.

Hosté: Hart – Sagna, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Navas (88. Kolarov), Y. Touré, Fernandinho, Nasri (58. Milner) – Silva – Džeko (74. Agüero).

Náhradníci

Domácí: Reina, Dante, Robben, Shaqiri, Rode, Højbjerg, Pizarro

Hosté: Caballero, Kolarov, Boyata, Milner, Lampard, Agüero

Karty

Hosté: Džeko, Kompany, Clichy, Demichelis

Rozhodčí

Alberto Undiano Mallenco. Asistenti: Roberto Díaz Pérez del Palomar, Juan Yuste. Brankoví rozhodčí: Carlos Gómez, Javier Estrada. Čtvrtý rozhodčí: Pau Cebrian Devis (všichni ESP)

Stadion

Allianz Arena, München

ONLINE přenos Chelsea - Schalke  ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
1:1
ONLINE
17. září
20:45
FC Schalke 04
FC Schalke 04
Góly

Domácí: 11. Fàbregas

Hosté: 62. Huntelaar

Sestavy

Domácí: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Luís – Fàbregas, Matić – Ramires (67. Oscar), Willian (74. Rémy), E. Hazard – Drogba (74. D. Costa).

Hosté: Fährmann – Höger, Ayhan, Neustädter, Fuchs – K-P. Boateng, Aogo – Sam (78. Barnetta), Meyer (74. Choupo-Moting), Draxler (86. Obasi) – Huntelaar (C).

Náhradníci

Domácí: Čech, Zouma, Azpilicueta, Oscar, Mikel, Rémy, Costa

Hosté: Wetklo, Friedrich, Clemens, Barnetta, Choupo-Moting, Obasi, Avdijaj

Karty

Domácí: Terry, Willian

Hosté: Huntelaar, K-P. Boateng, Höger

Rozhodčí

Ivan Bebek – Tomislav Petrovič, Miro Grgič (Chorvatsko).

Stadion

Stamford Bridge, London

Ostatní ONLINE přenosy z utkání  ZDE.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud