18. září 2014 • 12:29

Courtois dostává moc gólů, Čech sedí. Je to trapné, říká Seaman

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Defenziva Chelsea má problém: hodně inkasovaných branek. A objevují se i první pochybnosti o nové jedničce Thibautu Courtoisovi. V pěti odehraných zápasech udržel pouze jedno čisté konto, v domácím zápase s nováčkem anglické ligy Leicesterem (2:0). Naopak inkasoval už sedm branek, poslední ve včerejším utkání Ligy mistrů se Schalke (1:1), což je na londýnský klub příliš. V Anglii na to upozorňují novináři, experti i samotní fanoušci klubu.



Jen pro srovnání: Petr Čech po příchodu do Chelsea v sezoně 2004/2005 inkasoval 7 branek po 22 zápasech. Míč tahal ze své sítě posedmé až v prosinci!

I z tohoto důvodu nejsou statistiky pro Belgičana Courtoise nikterak lichotivé. Zejména v Chelsea, která není zvyklá dostávat moc gólů. „Courtois se ještě potřebuje s novou obranou sehrát,“ všiml si ve studiu Prima Cool Marek Jankulovski po remíze se Schalke.

Je potřeba uvědomit si i to, že londýnský klub se v úvodu letošní sezony prezentuje odlišným, ofenzivnějším fotbalem a tolik se nezaměřuje na defenzivu. Poslední dva ligové výsledky (vítězství nad Evertonem 6:3 a Swansea 4:2) jsou toho důkazem.

SESTŘIH Premier League: Everton - Chelsea 3:6
Video se připravuje ...

To ale nemění nic na tom, že v Anglii zaznívají hlasy, jestli by pro Chelsea nebylo lepší mít v brance Čecha. „Courtoisovi potrvá ještě několik sezon, než ho dožene,“ myslí si bývalý reprezentační gólman Anglie a legenda Arsenalu David Seaman.

Thibaut Courtois v sezoně 2014/2015
Premier League: 4 zápasy, 6 gólů
Liga mistrů: 1 zápas, 1 gól

Petr Čech v sezoně 2004/2005
Premier League: 4 zápasy, 1 gól
Liga mistrů: 1 zápas, 0 gólů
(Sedm branek inkasoval po 22 zápasech v prosinci)

Petr Čech na tréninku ChelseaFoto EPA

Co na to trenér José Mourinho? „Nemůžu se smířit s tím, že se mě ptáte na gólmany každý týden. Proč se mě nezeptáte na post pravého obránce, levého obránce nebo na stopery? Je to moje rozhodnutí,“ zlobil se na novináře po včerejším utkání Ligy mistrů.

Čechovi v letošní sezoně nedal v ostrém zápase jedinou šanci. Jasnou jedničkou je pro něj Courtois. V podstatě se mu tak nelze divit, když je týden co týden konfrontován dotazy týkající se brankářů. Nemá je rád.

„Můžete o tom diskutovat mezi sebou, můžete říct svůj názor. Je to ale moje rozhodnutí a nemohu říct nic víc, než co jsem už řekl. Mám dva fantastické gólmany, kteří patří mezi trojici nejlepších na světě. Pro mě i Chelsea je to komfortní situace,“ dodal Mourinho.

Podle Seamana však nesmí Čech v zimním přestupním termínu otálet s odchodem do jiného klubu. Považuje za ostudné, že brankář jeho kalibru jen sedí na lavičce. „Je to trapné. Tak kvalitní gólman nechce každý týden vysedávat mezi náhradníky. Chce chytat,“ má jasno.

Zatím je ale nepravděpodobné, že by Mourinho změnil názor a Courtoise, se kterým Chelsea podepsala před několika dny novou smlouvu a vylepšila ji po finanční stránce, vyměnil za Čecha.

Thibaut Courtois se marně natahuje po střele Klaase-Jana Huntelaara, Schalke remizovalo na hřišti Chelsea 1:1.
Thibaut Courtois se marně natahuje po střele Klaase-Jana Huntelaara, Schalke remizovalo na hřišti Chelsea 1:1.

Sestřih Premier League: Chelsea - Swansea 4:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud