1. října 2014 • 14:48

Porovnání se stadionem Realu? Na Atlétiku se mnohem víc fandí

Autor: Milan Štěrba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Jedno město, dva rozdílné fotbalové světy. To jsou dva madridské kluby Atlético a Real. Týmy, trenéři, fanoušci, atmosféra i stadiony jsou neprostý opak. Jediné co tyto dva kluby spojuje jsou vynikající sportovní výsledky. Pojďme si je porovnat před dnešním zápasem Atlétika s Juventusem v Lize mistrů.



Stadion Santigo Bernabeu se nachází v administrativní čtvrti plné vysokých moderních budov a obchodů se značkovým zbožím. Při návštěvě domova Realu na každého dolehne luxus jednoho z nejbohatších klubů na světě.

Atmosféra během zápasu se do jisté míry podobá návštěvě divadelního představení. Většina diváků se nezabývá fanděním. Za velké peníze se přišli podívat na velké hvězdy světového fotbalu. A tomu také někdy odpovídají jejich reakce, pokud se někomu na hřišti zrovna nedaří.

Jen o několik kilometrů dál se nachází stadion Vicente Calderón, kde hrají své domácí zápasy fotbalisté Atlétika. V okolí stadionu jsou obytné budovy, v jejichž přízemí se nacházejí drobné obchůdky a malé bary. Místo obchodu s nejmodernějšími obleky tady najdete spíš elektrikáře.

Pod tribunou stadionu Atlétika Madrid projíždějí auta
Pod tribunou stadionu Atlétika Madrid projíždějí auta

A stadion sám o sobě také nese stopy stáří. Je na něm znát, že byl budován v době, kdy se zástupci tisku ještě nemohli zcela plným právem nazývat velmocí. Tiskové středisko je malá místnost pro čtyři píšící novináře a v místnosti určené pro tiskové konference si osoby vyššího vzrůstu musejí dávat pozor, aby se nepraštily do hlavy.

Na všechno to nepohodlí se ale velmi rychle zapomíná v bouřlivé atmosféře stadionu, kde fandí úplně každý. Včetně trenéra Diega Simeoneho, který během každého zápasu pobíhá podél postranní čáry a často se obrací k hráčům i k samotným fanouškům jako dirigent obrovského sboru, který má na povel a který může jeho tým vyburcovat k těm nejlepším výkonům.

Zápas Atlético Madrid - Juventus Turín vysílá Prima COOL dnes od 20:15. Hostem moderátora Radka Šilhana bude ve studiu Marek Jankulovski a bývalý hráč Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši. Zápas z Madridu komentuje Milan Štěrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud