1. října 2014 • 23:33

VIDEO: Vaclík vychytal Balotelliho! Ze SuperMaria se stal SuperPalič

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro oba české fotbalisty jde o jednu z největších výher kariéry. Tomáš Vaclík a Marek Suchý v dresu švýcarské Basileje přispěli v Lize mistrů k výhře nad Liverpoolem 1:0. Proti slavnému anglickému celku podali výborný výkon. Vaclík se nejvíc zapotil při dělovce Balotelliho z přímého kopu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 10. • 20:45
FC Basilej
FC Basilej
1:0
ONLINE
1. října
20:45
Liverpool F.C.
Liverpool F.C.
Góly

Domácí: 52. Streller

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Xhaka, Schär, Suchý, Safari (9. González) – Frei – Embolo (81. Calla), Die, Elneny, Abdelgaber (90+2. Zuffi) – Streller (C).

Hosté: Mignolet – Manquillo, Lovren, Škrtel, Enrique – Henderson, Gerrard (C), Marković (81. Lambert) – Sterling, Balotelli, Coutinho (70. Lallana).

Náhradníci

Domácí: Vailati, Zuffi, Delgado, Gashi, Calla, Kakitani, González

Hosté: Jones, Touré, Moreno, Lallana, Lucas Leiva, Lambert, Borini

Karty

Domácí: Suchý

Hosté: Sterling, Gerrard, Balotelli

Rozhodčí

Jonas Eriksson – Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark (SWE)

Stadion

St. Jakob-Park, Basilej

Liverpool na stadionu v Basileji nepředvedl nijak oslnivý výkon. Nejaktivnějším hráčem byl Mario Balotelli, který se na hrotu pral s domácími obránci. Marek Suchý a jeho kolegové ale odehráli slušnou partii a italského hromotluka pečlivě ustrážili.

Balotelliho nejvážnější šance přišla v 61. minutě. Známý bouřlivák se postavil k přímému kopu a z třiceti metrů poslal tvrdou pumelici na Vaclíka. Nebezpečná střela zaplavala ve vzduchu, naštěstí pro českého gólmana šla doprostřed.

"Vaclík to udělal velice dobře. Postavil si zeď ze dvou lidí, aby tu střelu viděl. Balotelli předvedl asi nejsvětlejší moment. Pro Vaclíka to bylo hodně těžké zareagovat, ale hrudí nebo ramenem ten míč vyrazil," okomentoval situaci ve studiu České televize fotbalový expert Martin Hyský.

Úsměvný moment přišel o minutu později. Balotelli opět napřáhl z velké dálky, jenže tentokrát jeho pokus nebezpečný vůbec nebyl. Střela mířila vysoko nad a skončila na tribuně.

Povedený zápas odehrál i obránce Marek Suchý, druhý český reprezentant v sestavě Basileje. Neudělal vážnější chybu, celé utkání zvládl s velkým přehledem, což určitě potěšilo i reprezentačního trenéra Pavla Vrbu.

"Suchý stejně jako Vaclík podal velice dobrý výkon, ve tříčlenné obraně hrál zleva, skoro všechny osobní souboje vyhrál. Oba patříli k těm nejlepším hráčům na hřišti," pochválil české fotbalisty Hyský.

Steven Gerrard smutní po inkasovaném gólu od Basileje
Steven Gerrard smutní po inkasovaném gólu od Basileje

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud