21. října 2014 • 14:09

Totti dnes znovu na hřiště. Stejně jako před 18 lety proti Slavii

Autor: Jiří Vrba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Někdy se prostě stane, že vaše fantazie při střetu s realitou dostane pořádnou pecku do vazu. Tak třeba zrovna včera den před zápasem AS Řím s Bayernem v Lize mistrů.



Večerní procházka historickým centrem Říma dostala zásadní trhlinu u Fontany di Trevi. Mám to místo v hlavě spojené s atmosférou slavné scény z Felliniho filmu Dolce vita. Ve skutečnosti je ale všechno jinak. A to jsem ani nečekal, že se ve fontáně bude koupat Anita Ekberg. Prostě fontána není. Jenom lešení, stavba a mraky turistů, kteří si to všechno fotí. Tak jsem si taky zklamaně cvaknul spouští a odešel.

Další římskou vzpomínku si už ale vzít nedám. Vztahuje se k časnému jaru 1996, kdy na olympijském stadionu hráli domácí AS Roma čtvrtfinále poháru UEFA se Slavií. Nevyvíjelo se to bůhvíjak dobře, ale pak Jiří Vávra střelou z hranice pokutového oblouku v prodloužení poslal sešívané k historickému postupu do semifinále. Až budu večer sedět na komentátorském stanovišti a dívat se dolů na trávník, jistojistě se mi ta scéna znovu vybaví.

Mimochodem, věřili byste, že jeden z hráčů tehdejší základní sestavy AS bude na hřišti i dnes, o osmnáct a půl roku později? "Císař" Francesco Totti. I v osmatřiceti dál válí a přepisuje rekordy Ligy mistrů. Otázkou je, zda jeho skvěle rozjetý soubor bude stačit na vyladěný Bayern, který už ani neví, co je to dostat gól.

Třeba má Bayern nějakou výhodu tam nahoře. Zítra ráno celý tým navštíví ve Vatikánu Papeže Františka. A jestli ten po večerech potajmu drží palce u televize, pak s nimi hrajte...

Zápas AS Řím - Bayern Mnichov vysílá Prima COOL dnes od 20:15. Ve studiu se s moderátorem Radkem Šilhanem potká vítěz Ligy mistrů z roku 2007 Marek Jankulovski a fotbalový trenér František Straka. Zápas z římského Stadio Olimpico komentuje Jiří Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud