22. října 2014 • 15:02

To se oslaví! Čech se v šatně Chelsea radoval s Drogbou i jeho synem

Autor: ČTK, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídané gólové hody v úterním programu fotbalové Ligy mistrů přinesly rekord i pro Chelsea, která výhrou 6:0 v Mariboru vytvořila klubový rekord. Byl u toho i Petr Čech, jenž dostal znovu šanci v brance londýnského klubu a udržel čisté konto, přestože čelil i penaltě.



V kabině Chelsea panovalo v úterý pozdě večer veselí. Oprávněně. A v centru oslav nechyběl Petr Čech, který dostal v této sezoně poprvé v Lize mistrů příležitost v sestavě londýnského klubu.

Byl to večer osvědčených legend Chelsea. Kromě Čecha aplaudovali fanoušci také kapitánu Johnu Terrymu, který se trefil proti slovinskému soupeři. A také dalšímu úspěšnému střelci Didieru Drogbovi, který do šatny pozval i svého syna Isaaca (na snímku s čepicí s logem Supermana).

Pro Čecha to byl poměrně bezproblémový zápas. Nejvíc se zapotil za stavu 4:0 pro Chelsea, ovšem Agim Ibraimi trefil z penalty jen tyč. Čech však věří, že by pokutový kop chytl i tak. "Stranu jsem vystihl, ale na míč jsem si nesáhl. Měl jsem ruce dost blízko u tyče, a kdyby šel balón do brány, možná bych na něj dosáhl," popisoval Čech pro svůj oficiální web.

Petr Čech v utkání Ligy mistrů proti Mariboru, vpravo jeho spoluhráč Filipe Luis.
Petr Čech v utkání Ligy mistrů proti Mariboru, vpravo jeho spoluhráč Filipe Luis.

"Vysoko jsme vyhráli, mám čisté konto. Oni měli i přes tu vysokou porážku poměrně dost střel a zvládl jsem to v pohodě. Byl to bezchybný výkon nás všech a výsledkem je rekordní vítězství," hodnotil český reprezentant.

Rekordní vítězství ho těší, ale hlavní jsou podle něj tři body, které Chelsea v boji o postup ze skupiny nutně potřebovala. "Je pěkné, že jsme vytvořili nový rekord. Byl to důležitý zápas a my jsme po remíze se Schalke v úvodním kole chtěli znovu bodovat naplno, abychom měli klid. Chceme postoupit co nejdřív a ne se o to prát do posledního kola," prohlásil Čech.

Zápas se slovinským mistrem byl podle něj těžší, než se podle výsledku může zdát. "Výsledek napovídá, že to byla jednoznačná záležitost, ale Maribor hrál slušně. Jen moc otevřeli hru a my je za to trestali. My jsme podali velmi dobrý výkon. Dali jsme rychlé góly, a i když to v poločase bylo 3:0, nepolevili jsme a přidali jsme další tři branky. Pořád jsme hráli naplno a diváci si museli přijít na své," těšilo Čecha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud