27. listopadu 2014 • 08:17

Ronaldův přímák? Nebyl až tak dobře umístěný, říká Vaclík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Brankáře Basileje Tomáše Vaclíka mrzela středeční porážka 0:1 od favorizovaného obhájce Realu Madrid, protože švýcarský tým v domácím utkání Ligy mistrů sahal po remíze. Reprezentační fotbalista věří, že svěřenci Paula Sousy zvládnou závěrečný prosincový zápas skupiny v Liverpoolu a postoupí do jarní vyřazovací fáze elitní soutěže.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 11. • 20:45
FC Basilej
FC Basilej
0:1
ONLINE
26. listopadu
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí:

Hosté: 35. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Vaclík – P. Degen (76. Hamoudi), Schär, Suchý, Safari – Frei (C) (83. Díaz) – González, Elneny, Zuffi (87. Kakitani), Gashi – Embolo.

Hosté: Navas – Arbeloa, Varane, Ramos (C), Coentrão – Isco (90+3. N. Fernández), Kroos – Bale, Rodríguez (89. Marcelo), Ronaldo – Benzema (71. Illarramendi).

Náhradníci

Domácí: Vailati, Samuel, Delgado, Díaz, Hamoudi, Calla, Kakitani

Hosté: Casillas, Marcelo, Fernández, Illarramendi, Medrán, Torró, Hernández

Karty

Domácí: P. Degen, Suchý, Schär

Hosté: Ramos, Coentrão

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević (všichni Srbsko)

Stadion

St. Jakob-Park (Basilej)

Real, který už měl jistý postup, nehrál v Basileji s takovým nasazením jako při úvodním měření sil v Madridu (5:1) a málem se mu to nevyplatilo. "Byli jsme blízko. Real Madrid jestli nebyl k poražení, tak minimálně bod jsme s ním mohli uhrát. Výkon jsme odvedli hodně dobrý a je to škoda," řekl Vaclík České televizi.

VIDEO: O jediný gól utkání se postaral Ronaldo


Jediný gól dostal v 35. minutě od největší madridské hvězdy Cristiana Ronalda, když jen těsně nedosáhl na Benzemovu zpětnou přihrávku. "Bohužel jsem si na balon nesáhnul dostatečně, aby to potom Cristiano nepřeběhl. Hrál to už na dlouhou nohu za sebou, takže škoda, že jsem třeba nestihl posunout balon dál," litovala letní posila z pražské Sparty.

Na rozdíl od utkání ve španělské metropoli nemusel Vaclík řešit tolik nebezpečných situací, i když při Baleově ráně v závěru ho zachránilo břevno. V úvodu druhé půle musela jednička Basileje vyrazit Ronaldův dalekonosný přímý kop, před kterým si do zdi postavila jen dva spoluhráče.

"To ani nebylo tím, že bych si nějak extra věřil, ale chtěl jsem hlavně vidět celou dobu balon, což se mi podařilo. Měl jsem štěstí, že jsem ho viděl a ta střela nebyla až tak dobře umístěná a nebyla v ten moment zrovna nechytatelná," popsal Vaclík.

Rozhodne se v Liverpoolu

Podobnou strategii zvolil i při říjnovém domácím duelu s Liverpoolem (1:0), kdy zase zneškodnil standardní situaci Maria Balotelliho. "On střílel z nějakých třiceti metrů a já si tam dal také jenom dva hráče. Ono je trošku jednodušší, když balon celou dobu vidíte, než když tam najednou vyletí hráč a vy nevidíte," uvedl Vaclík. "Jsem rád, že se mi to ještě nevymstilo a dvakrát se to vyplatilo," přidal pětadvacetiletý gólman.

Ze skupiny B mohou suverénní Real do osmifinále LM doprovodit Basilej, Liverpool, ale i outsider Ludogorec Razgrad, který však na závěr nastoupí v Madridu. Švýcarský mistr má před šestým kolem nejlepší výchozí pozici a dvoubodový náskok před oběma konkurenty, takže mu stačí na stadionu Anfield neprohrát.

"Bude to zajímavé, protože už před začátkem skupiny jsme říkali, že bychom chtěli do poslední chvíle bojovat o postup do další fáze Champions League. Ty výsledky tomu bohužel nahrály, že nemáme ani jistotu Evropské ligy. Kdyby se to třeba nějak vyvrbilo, tak bychom nemuseli pokračovat v Evropě a to nás trošku mrzí," uvažoval Vaclík.

Utkání v Liverpoolu (9. prosince) bude pro Basilej, kde působí i další český reprezentant Marek Suchý, vyvrcholením letošní části sezony. "To bude pro nás poslední zápas roku, takže si necháme to nejlepší na konec. Věřím, že to pro nás dopadne tak, abychom mohli slavit postup do další fáze," dodal odchovanec Vítkovic.

Z V R P Skóre B
1. Real 6 6 0 0 16:2 18
2. Basilej 6 2 1 3 7:8 7
3. Liverpool 6 1 2 3 5:9 5
4. Ludogorets 6 1 1 4 5:14 4

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti
Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud