27. listopadu 2014 • 12:43

Pomůže Čech? Liverpool má brankáře „horšího než Drákula“

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší slabina v sestavě Liverpoolu? Po remíze 2:2 na půdě Ludogorece Razgrad mají fanoušci jasno. Brankář Simon Mignolet vážně chyboval u prvního gólu v zápase, který snížil šance anglického klubu na postup ze skupiny Ligy mistrů a jistotou neoplýval ani ve zbytku zápasu. Na hlavu současné jedničky se sype kritika a současně rostou úvahy, kdo by ho mohl v brance Reds nahradit. Mezi nejžhavějšími kandidáty je zmiňován Petr Čech.



V minulé sezoně až do konce sezony bojovali o anglický titul, po pauze se vrátili zpátky na evropskou scénu. Teď se ale fotbalisté Liverpoolu znovu trápí. V Premier League zatím víc bodů poztráceli než získali a drží se až na 12. místě, v Lize mistrů musí vyhrát poslední zápas proti Basileji, jinak pro ně pohárová cesta může skončit už po podzimu.

Největším terčem kritiky byl dlouho jalový kanonýr Mario Balotelli , který Liverpool posílil z AC Milán. Nyní se pozornost upřela na Mignoleta. Bývalý brankář Liverpoolu Bruce Grobbelaar se vyjádřil vůči němu nejostřeji. „Nemá pod kontrolou svůj prostor. Líbí se mi míň než Drákula. Ten alespoň občas vyleze ze svojí rakve,“ prohlásil Grobbelaar, který s Liverpoolem získal celkem šest titulů.

Někdejší obránce anglické reprezentace Martin Keown odmítá argumenty, že Mignolet doplatil při prvním gólu na hrbolatý povrch na bulharském stadionu. „Dnes se hráči tak dlouho rozcvičují, měl si to zjistit a nebýt z toho překvapený. Vypadá to, že má problémy se střelami z dálky. Po jedné z nich ho míč zasáhl do obličeje. Prostě se potřebuje zlepšit,“ prohlásil Keown.

VIDEO | Sestřih zápasu Ludogorce s Liverpoolem

 
PFC Ludogorets Razgrad 2 - 2 Liverpool... by latesthighlights4u

A také další liverpoolská legenda Jamie Carragher má také jasno. „Potřebuje zmizet ze sestavy. Pro své vlastní dobro,“ doporučil Mignoletovi. „Jenže jeho náhradník Bard Jones není lepší. Je tedy tohle správná odpověď?“

Tu vidí řada fanoušků v možnosti, že by se Liverpool začal v zimním přestupovém období ucházet o Petra Čecha . Podobné spekulace se objevily na několika zahraničních serverech (např. calciomercato.com) a po včerejším utkání o možném přesunu současné dvojky Chelsea diskutují fanoušci na sociálních sítích.

Pokud by Čech do Liverpoolu zamířil, byl by to pikantní přesun. V Chelsea ho připravil o výsadní postavení Belgičan Thibaut Courtois , v Liverpoolu by mohl naopak posadit na lavičku jeho krajana Mignoleta, který mu dělá náhradníka v reprezentaci.

Fotbalistům Liverpoolu se v nové sezoně zatím nedaříFoto Reuters

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud