11. prosince 2014 • 10:25

Mourinho nasadil mladíčka a žertoval: Mám u tebe láhev červeného

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm minut v utkání Ligy mistrů za dobrou láhev červeného vína. Manažer Chelsea José Mourinho nejspíš udělal dobrý obchod. Do zápasu londýnského klubu se Sportingem (3:1) v Champions League totiž nasadil premiérově osmnáctiletého mladíčka Loftuse-Cheeka a v žertu si za to řekl o odměnu. „Žádný problém,“ odvětil Portugalci talentovaný záložník.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 12. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
3:1
ONLINE
10. prosince
20:45
Sporting Lisabon
Sporting Lisabon
Góly

Domácí: 8. Fàbregas, 16. Schürrle, 56. Mikel

Hosté: 50. Silva

Sestavy

Domácí: Čech (C) – Azpilicueta, Cahill, K. Zouma, Luís – Fàbregas (83. Loftus-Cheek), Mikel, Matić – Salah (71. Rémy), D. Costa, Schürrle (74. Ramires).

Hosté: Patrício (C) – Esgaio, Maurício, Oliveira, Silva – Carrillo, Mário (70. Martins), William (61. Montero), Silva, Capel (61. Mané) – Slimani.

Náhradníci

Domácí: Beeney, Ivanović, Ramires, Oscar, Drogba, Rémy, Loftus-Cheek

Hosté: Marcelo, Sarr, Geraldes, Martins, Rosell, Montero, Mané

Karty

Domácí: Azpilicueta

Hosté: William, Silva, Silva, Oliveira

Rozhodčí

Svein Moen – Kim Haglund, Frank Andås (všichni NOR)

Stadion

Stamford Bridge, London

Manažer Mourinho drží slovo. Už den před výkopem přivedl mladíka, který prošel akademií Chelsea, před zástupce médií a naznačil, že ho čeká premiéra v Lize mistrů. A to se také stalo. V zahajovací sestavě sice Loftus-Cheek chyběl, ale sedm minut před koncem se na plac dostal. A co víc, Mourinha nezklamal.

Přitom před tím, než šel mladík na hřiště, slyšel od kouče mimo pokynů i zajímavou hlášku: "Půjdeš na hřiště, ale musíš mi za to dát láhev dobrého červeného vína.“ Mourinho se vždycky snaží zbavit hráče tlaku, nejspíš i proto žertoval.

A Loftus-Cheek mu ve stejném tónu odpověděl. „Žádný problém,“ řekl a za chvíli už si vychutnával premiérový start v milionářské soutěži a slavil i vítězství Chelsea.

Po závěrečném hvizdu se dočkal teenager od Mourinha pochvaly. „Ukázal, že je osobnost. Byl velmi pozitivní, nebál se dostat míč. Bylo vidět, že chce hrát,“ komentoval představení mladého fotbalisty.

Nic na tom prý nemůže změnit ani fakt, že šel Loftus-Cheek na hřiště chvíli před koncem za stavu 3:1 a navíc ve chvíli, kdy měla Chelsea postup do další fáze LM dávno zajištěný.

„Někdo může říct, že už nám o nic nešlo. Ale on prostě hned ukázal kvalitu. Každý, kdo byl na stadionu, musel odcházet s pocitem, že tenhle mladíček má talent. Teď jen musí pokračovat v práci, tvrdě trénovat,“ doplnil Mourinho.

Ruben Loftus-Cheek mohl být spokojený. Jeho premiérový start v dresu Chelsea v Lize mistrů dopadl dobře. Londýnský tým vyhrál nad Sportingem 3:1 a mladík nezklamal kouče Mourinha.
Ruben Loftus-Cheek mohl být spokojený. Jeho premiérový start v dresu Chelsea v Lize mistrů dopadl dobře. Londýnský tým vyhrál nad Sportingem 3:1 a mladík nezklamal kouče Mourinha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud