25. února 2015 • 22:36

Černá noc favoritů v Lize mistrů. Arsenal i Atlético prohrály

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Arsenalu výrazně hrozí, že už popáté za sebou vypadnou z Ligy mistrů v osmifinále. V úvodním duelu totiž doma překvapivě podlehli Monaku 1:3 a v odvetě potřebují vstřelit minimálně tři góly obraně, která v sedmi duelech této sezony LM inkasovala dosud jen dvakrát. Druhé dnešní osmifinále skončilo výhrou Leverkusenu 1:0 nad loňským finalistou Atléticem Madrid.



V základní sestavě Arsenalu opět chyběl kapitán české reprezentace Tomáš Rosický a dlouho jen z lavičky sledoval, jak se jeho spoluhráči trápí s precizní obranou soupeře. Tu nenarušila ani absence zkušeného Ricarda Carvalha a dobře do ní zapadl také teprve osmnáctiletý Touré.

Hráčům Arsenalu chyběla kreativita i větší pohyb, a tak Monako svému bývalému trenérovi Arsénu Wengerovi nic nedarovalo. Naopak v 38. minutě napřáhl z dálky nehlídaný Kondogbia a po teči obránce Mertesackera skončil míč za překvapeným brankářem Ospinou.

Arsenalu navíc nevyšel ani vstup do druhé půle, kdy obrana propadla při rychlém brejku hostů. Fabinho vyslal vpřed Martiala, ten ještě našel Berbatova a zkušený bulharský útočník potvrdil pověst kanonýra. Teprve pak se začali prosazovat i domácí, ale Giroud přestřelil a Welbeck rovněž z dorážky trefil místo volné branky jen na zemi ležícího spoluhráče Walcotta.

Rosický přišel do hry až na posledních devět minut a neměl tak už moc času trápící se Arsenal pozvednout. Jiskřičku vykřesal Oxlade-Chamberlain, který se 20 metrů od branky uvolnil a trefil se k tyči. Jenže v úplném závěru utekl Carrasco a dal klíčový gól, který na základě historických výsledků snížil šance Arsenalu na postup na pouhých 1,5 procenta.

ONLINE: Arsenal - Monaco 

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 2. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
1:3
ONLINE
25. února
20:45
AS Monaco FC
AS Monaco FC
Góly

Domácí: 90+1. Oxlade-Chamberlain

Hosté: 38. Kondogbia, 53. Berbatov, 90+4. Ferreira-Carrasco

Sestavy

Domácí: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Gibbs – Coquelin (68. Oxlade-Chamberlain), Cazorla (81. Rosický) – A. Sánchez, Özil, Welbeck – Giroud (60. Walcott).

Hosté: Subašič – A. Touré, Wallace, Abdennour, Echiejile – Kondogbia, Fabinho, Moutinho – Dirar (C) (82. Kurzawa), Martial (84. Silva) – Berbatov (75. Ferreira-Carrasco).

Náhradníci

Domácí: Szczęsny, Paulista, Monreal, Chambers, Rosický, Oxlade-Chamberlain, Walcott

Hosté: Stekelenburg, Kurzawa, Diallo, Carvalho, Silva, Traoré, Ferreira-Carrasco

Karty

Domácí: Coquelin, Bellerín, Özil

Hosté: Echiejile, Moutinho

Rozhodčí

Aytekin – Kleve, Häcker

Stadion

Emirates Stadium, London

Arsenal - AS Monako 1:3 (0:1)

Branky: 90.+1 Oxlade-Chamberlain - 38. Kondogbia, 53. Berbatov, 90.+4 Carrasco. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker (všichni Něm.). ŽK: Coquelin, Bellerin, Özil - Echiejile, Moutinho. Diváci: 59.868.

Arsenal: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Coquelin (68. Oxlade-Chamberlain), Cazorla (81. Rosický) - Welbeck, Özil, Sanchéz - Giroud (60. Walcott). Trenér: Wenger.

Monaco: Subasic - A. Touré, Wallace, Abdennour, Echiejile - Fabinho, Kondogbia, Moutinho - Dirar (82. Kurzawa), Berbatov (76. Carrasco), Martial (84. Silva). Trenér: Jardim.

Leverkusen zaskočil loňského finalistu z Madridu

Duel v Leverkusenu řídil český sudí Pavel Královec a společně s česko-slovenskými asistenty si před zraky šéfa sudích UEFA Pierluigiho Colliny vedl velmi dobře. Hře nechával spád a zvládal i sporné situace ve vápnech.

Především první půle vyšla brankáři Leverkusenu Lenovi, který nejprve sebral gól z hlavy Griezmannovi, když se stihl po závaru rychle přesunout, v nastavení pak skvělým reflexivním zákrokem vyrazil střelu Tiaga, přestože měl zakrytý výhled.

Blízko ke gólu měl i Leverkusen, ale Spahičova střela z dálky skončila jen na spojnici. Ve druhé půli se však domácí v útoku zlepšili a odměnou jim byl gól. Zakončovat mohl po brejku už Bellarabi, ale ještě patičkou našel Calhanoglua a turecký reprezentant tvrdou střelou pod břevno rozhodl o těsné výhře. Španělský celek tak v LM inkasoval po dlouhých 524 minutách.

Atlético se sice dočkalo gólu v podání Torrese po rohovém kopu, ale předtím míč při centru těsně opustil hřiště, a tak Královec branku neuznal. Vzápětí navíc po tvrdém zákroku udělil Tiagovi druhou žlutou kartu a Atlético dohrávalo poslední čtvrthodinu v oslabení. Madridský celek tak dostal červenou kartu poprvé z dosavadních 42 duelů v Lize mistrů.

ONLINE: Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 2. • 20:45
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1:0
ONLINE
25. února
20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 57. Çalhanoğlu

Hosté:

Sestavy

Domácí: Leno – Hilbert, Papadopoulos, Spahić, Wendell – L. Bender (C) (67. Rolfes), Castro – Bellarabi, Çalhanoğlu (87. Brandt), Son Heung-min – Drmić (80. Kießling).

Hosté: Moyà – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira (38. Gámez) – Gabi (C), Tiago – Griezmann, Turan (64. F. Torres), Ñíguez (42. Raúl García) – Mandžukić.

Náhradníci

Domácí: Krešić, Donati, Boenisch, Reinartz, Rolfes, Brandt, Kießling

Hosté: Oblak, Giménez, Gámez, García, Suárez, Cani, Torres

Karty

Domácí: Papadopoulos, Wendell, L. Bender, Castro, Kießling

Hosté: Tiago, Godín, Tiago (č), F. Torres, Gámez

Rozhodčí

Královec – Slyško, Wilczek

Stadion

BayArena, Leverkusen

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 1:0 (0:0)

Branka: 57. Calhanoglu. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek - Příhoda, M. Paták (všichni ČR). ŽK: Papadopoulos, Wendel, L. Bender, Castro, Kiessling - Tiago, Godín, Gámez, Torres. ČK: 76. Tiago. Diváci: 29.079.

Leverkusen: Leno - Hilbert, Papadopulos, Spahič, Wendell - Reinartz, L. Bender (68. Rolfes) - Bellarabi, Calhanoglu (87. Brandt), Son Hung-min - Drmič (80. Kiessling). Trenér: Schmidt.

Atlético: Moya - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira (38. Gámez) - Turan (64. Torres), Gabi, Tiago, Saúl (42. Raúl García) - Griezmann, Mandžukič. Trenér: Simeone.

Geoffrey Kondogbia slaví svoji branku do sítě Arsenalu
Geoffrey Kondogbia slaví svoji branku do sítě Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud