Jan Malý
11. března 2015 • 15:32

Nejlepší Robben, co v Německu byl. Gól zařídí každých 74 minut!

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BAYERN - ŠACHTAR 20:45 ONLINE | Má takovou fazonu, že si Češi ještě zpětně mohou úlevně říkat, jak jim jeho nepřítomnost kvůli zranění nahrála v souboji s Nizozemskem v kvalifi kaci EURO 2016. Arjen Robben je v této sezoně podle statistik nejnebezpečnějším záložníkem v historii bundesligy, v Německu píší o nejlepším Robbenovi, který tu kdy byl.



Dnes potáhne Bayern v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck za postupem. V soutěžních zápasech za Bayern v letošní sezoně potřebuje Arjen Robben v průměru 74 minuty na to, aby gól vstřelil nebo jej asistencí připravil.

V bundeslize tohle číslo klesá dokonce na 66 minut, což je statistika, kterou se v historii bundesligy od roku 1963 nemůže pochlubit žádný jiný záložník. Teď ji vykazuje nizozemská hvězda, hlavní úderná síla bavorského klubu před dnešní odvetou osmifi nále Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck, kde budou chtít Mnichované přetavit remízu 0:0 z Ukrajiny v postup.

„Je nejlepším hráčem v poli na světě,“ rozplýval se euforicky v prosinci po jednom z Robbenových báječných vystoupení Karl-Heinz Rummenigge, předseda představenstva bavorského kolosu.

Arjen Robben se raduje z branky v dresu Bayernu Mnichov
Arjen Robben se raduje z branky v dresu Bayernu Mnichov

Mnichovské prostředí svéráznému driblérovi svědčí, v Bayernu je už šestou sezonu, tak dlouho předtím v žádném jiném klubu nevydržel. Jeho současnému dobrému rozmaru přispívá i trenér Pep Guardiola, jenž na Robbena zapůsobil hned v úvodním rozhovoru, který spolu po Španělově příchodu do Německa vedli. „Řekl mi: Užívej si fotbal, užívej si život,“ zavzpomínal nyní nizozemský tahoun v interview pro britský deník Daily Mail.

Rychlost a svižný slalom po pravé straně s navedením míče na střelu levačkou patří dál k jeho přednostem. Jeho herní styl má však i novinky. „Dříve se Robben díval dozadu jen dalekohledem, to se změnilo. Když pomáháš defenzivě, tvoje hodnota pro tým stoupá,“ vypozoroval bývalý záložník Bayernu Stefan Eff enberg, čím Robben svou hru obohatil.

V bundeslize usiluje zarputilý Nizozemec, který je podle odborného magazínu Kicker s průměrnou známkou 2,16 suverénně nejlépe hodnoceným hráčem soutěže, o korunu pro krále střelců. Momentálně je se 17 trefami na druhém místě za Alexem Meierem z Frankfurtu (18 gólů).

„Bayern dává pět šest gólů každý týden, z toho dá Robben dva nebo tři,“ glosoval Meier to, jakým způsobem Bavoři i jejich hlavní motor bundesligu válcují. V ní neochvějně směřují za titulem, dnes však potřebují setnout Šachtar, aby mohli přemýšlet i o triumfu na evropské scéně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud