18. března 2015 • 04:50

Výprask pro Anglii. Ve čtvrtfinále LM nemusí mít JEDINÝ klub

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsledovanější, nejbohatší, nejlepší. Tak si říká slavná Premier League. Jenže anglické kluby se ve vyřazovací fázi Ligy mistrů opět trápí. Po Chelsea, která skončila na kopačkách hráčů PSG, se v soutěži loučí i fotbalisté Arsenalu. Těm nestačila ani výhra 2:0 na hřišti Monaka. Cestu do čtvrtfinále má před dnešní odvetou (ONLINE 20:45) velice složitou i Manchester City, který jede na Barcelonu s prohrou 1:2. Pokud vypadnou i Citizens, už podruhé během posledních pěti let bude ve čtvrtfinále Ligy mistrů anglický zástupce chybět.



Na nejprestižnější evropské scéně se opakuje dobře známé divadlo. V jarní části, kdy jde do tuhého, anglické kluby ztrácí dech. Do čtvrtfinále neprošly Chelsea ani Arsenal. Oba týmy nezvládly vyrovnané a dramatické bitvy s PSG, respektive s Monakem.

Víc asi vyřazení bolí Arsenal, londýnský klub byl jasným favoritem. Jenže doma schytal výprask 1:3 a ztrátu přes veškerou snahu v odvetě už nedohnal. Výhra 2:0, výborný výkon a závěrečný drtivý tlak postupový štempl nepřinesly.

Reálně hrozí, že čtvrtfinále Ligy mistrů s velkou pravděpodobností stejně jako před dvěma lety proběhne bez účasti anglických týmů. Manchester City totiž čeká boj proti rozjeté Barceloně, která si do domácí odvety přivezla výhru 2:1.

Anglické kluby by přitom měly na evropské scéně dominovat. Hrají nejlepší ligu světa s nejvyššími příjmy, hvězdnými kádry a napěchovanými rozpočty. Jenže extrémně náročná soutěž může být zároveň na škodu, což se v posledních letech projevuje.

V posledních pěti sezonách dokázala Ligu mistrů vyhrát jen před třemi lety Chelsea, jinak slavily Inter Milán, Barcelona, Bayern a Real Madrid. Možná, že v jarní fázi už se na hráčích projevuje únava z náročného programu, kde na Ligu mistrů nemají tolik prostoru pro přípravu jako právě v německu či ve Španělsku.

Podobná je situace i v "béčkové" Evropské lize, kde se mezi šestnáct nejlepších celků dostal jen Everton.

Anglické kluby v Lize mistrů

2014/2015 - tři týmy v osmifinále (City, Chelsea, Arsenal), ??? do čtvrtfinále

2013/2014 - čtyři týmy v osmifinále (United, Arsenal, City, Chelsea, do čtvrtfinále United, Chelsea, semifinále Chelsea

2012/2013 - dva týmy v osmifinále (United, Arsenal), ve čtvrtfinále nikdo

2011/2012 - dva týmy v osmifinále (Arsenal, Chelsea), ve čtvrtfinále Chelsea (pozdější vítěz)

2010/2011 - čtyři týmy v osmifinále (Tottenham, Arsenal, Chelsea, United), ve čtvrtfinále Tottenham, United, ve finále United

Santi Cazorla zklamaně opouští hřišt
Santi Cazorla zklamaně opouští hřišt

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud