20. března 2015 • 12:13

LOS čtvrtfinále LM: Repríza finále Atlético - Real i PSG vs. Barca

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tady, fotbaloví fanoušci se mají na co těšit. Liga mistrů zná složení svých čtvrtfinálových dvojic a los slibuje rozhodně zajímavou podívanou. V repríze loňského finále se utká Atlético Madrid s Realem, Paris St. Germain vyzve Barcelonu, Porto se utká s Bayernem Mnichov a Juventus s Monakem.



Čtvrtfinálové dvojice LM:

Paris St. Germain vs FC Barcelona
Atlético  Madrid vs Real Madrid
FC Porto vs Bayern Mnichov
Juventus Turín vs Monaco

1. zápasy
14. dubna: Atlético - Real, Juventus - Monaco
15. dubna: PSG - Barcelona, Porto - Bayern

Odvety
21. dubna: Barcelona - PSG, Bayern, Porto
22. dubna: Real - Atlético, Monaco  - Juventus 

PSG začne bez Zlatana

PSG už se s Barcelonou v této sezoně dvakrát utkalo v základní skupině, pařížský celek doma vyhrál 3:2, na Nou Campu ale padl 1:3.

Navíc mu v prvním čtvrtfinálovém duelu bude chybět Zlatan Ibrahimovic, který pyká za přísné vyloučení z druhého osmifinále proti Chelsea. Oba celky se potkaly ve čtvrtfinále už v sezoně 2012/13, kdy díky více vstřeleným gólům na hřišti soupeře postoupila Barcelona.

Nyonský los opět svedl dohromady madridské rivaly Atlético a Real. Bílý balet ovládl loňské finále v Lisabonu 4:1, v této sezoně ale nad Atlétikem ještě nevyhrál, a to spolu oba celky ve všech španělských soutěžích odehrály šest zápasů. Naposledy Real dokonce utrpěl debakl 0:4.

"Potkali jsme se spolu v téhle sezoně mnohokrát, známe se navzájem velmi dobře. Atlético tyhle zápasy umí, v poslední době nám dalo několik gólů. Uvidíme, jestli je tentokrát dokážeme porazit my," řekl ředitel Realu Emilio Butragueňo.

Porto porazilo Bayern v roce 1987 ve finále Poháru mistrů evropských zemí 2:1 a patička Rabaha Madjera patří k legendárním momentům. 

Nicméně od té doby uplynulo už hodně času, naposledy Bayern vyřadil Porto ve čtvrtfinále LM v sezoně 1999/2000. A o rok později získal svůj první triumf, který zopakoval i v roce 2013.

"Atmosféra v Portu je pořádně žhavá. Zažil jsem fanoušky Porta během finále LM 2004 proti Monaku. Atmosféra byla neuvěřitelná. S takovou podporou to proti nim nebudeme mít jednoduché, ale hráli jsme už na mnoha stadionech s různou atmosférou a víme, co od toho čekat," nechal se po losu slyšet brankář Bayrnu Manuel Neuer.

Papírově nejpřijatelnější los má Juventus Turín, který změří síly s Monakem, nečekaným přemožitelem Arsenalu. "Monako je zřejmě nebezpečnější venku než doma. Musíme být velmi obezřetní a jít do každého zápasu stoprocentně koncentrovaní," řekl člen vedení Juventusu a bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd.

Juventus se s Monakem utkal v semifinále Ligy mistrů v sezoně 1997/98 a postoupil do finále po výsledcích 2:3 a 4:1.

Semifinále se bude losovat v Nyonu 24. dubna, finále se hraje 6. června v Berlíně.

Ve čtvrtfinále Evropské ligy si zahraje Sevilla se Zenitem

Obhájce titulu v Evropské lize Sevilla se ve čtvrtfinále utká s fotbalisty Zenitu. Dněpropetrovsk v kádru s dvojicí českých reprezentantů Ondřejem Mazuchem a Janem Laštůvkou vyzve Club Bruggy. Další dvě dvojice tvoří Dynamo Kyjev - Fiorentina a Wolfsburg s Neapolí. Rozhodl o tom los v Nyonu v podání ambasadora a bývalého polského brankáře Jerzyho Dudka.

Souboj mezi Sevillou a Petrohradem bude duelem bývalých vítězů soutěže. Petrohrad slavil v roce 2008 triumf ještě v Poháru UEFA, když ukončil dvouleté panování právě Sevilly. Ta se z výhry radovala i loni. oba celky se v minulosti potkaly čtyřikrát, z toho třikrát v sezoně 2005/06. Tehdy sice Sevilla ve skupině prohrála 1:2, ale následně ve čtvrtfinále Zenit vyřadila po výsledcích 4:1 a 1:1 a nakonec celou soutěž vyhrála.

Atraktivní bude i souboj dvou gólově produktivních celků Wolfsburgu a Neapole. Bundesligový zástupce tak opět narazil na protivníka z Itálie, protože v osmifinále vyřadil Inter Milán.

Ukrajinské kluby Dněpropetrovsk a Dynamo Kyjev kvůli rusko-ukrajinskému konfliktu nemohly narazit na Petrohrad, a tak jim los přisoudil Bruggy a Fiorentinu. Stoper Dněpropetrovsku Mazuch by se tak mohl vrátit do Belgie, kde dva roky oblékal dres Anderlechtu, ovšem momentálně je po operaci a čtvrtfinále zřejmě nestihne.

Los čtvrtfinále Evropské ligy:

Sevilla vs Zenit Petrohrad
Dněpropetrovsk vs Club Bruggy
Dynamo Kyjev vs Fiorentina
Wolfsburg vs Neapol

1. zápasy: 16. dubna

Odvety: 23. dubna

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud