14. dubna 2015 • 22:34

Madridské derby bez branek, Juventus porazil Monaco gólem z penalty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Fotbalisté Realu Madrid ani posedmé v sezoně svého městského rivala Atlético neporazili. V úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na jeho hřišti remizovali 0:0, když nenašli recept na výborně chytajícího brankáře Jana Oblaka. Juventus Turín doma zvítězil nad Monakem 1:0. O jediný gól se postaral Arturo Vidal z pokutového kopu, který nařídil český sudí Pavel Královec.



Real a Atlético se v této sezoně utkaly už posedmé a Real dokázal s městským rivalem jen třikrát remizovat, zatímco čtyřikrát prohrál. Nelichotivou bilanci se od začátku snažil zlomit a vytvářel si velkou převahu.

Atlético však držel slovinský brankář Jan Oblak. Už po třech minutách skvěle vychytal Garetha Balea, který na něj šel po chybě obrany zcela sám, ale Oblak reflexivně jeho technickou střelu zlikvidoval. Vytáhl se i při chytré střele Jamese Rodrígueze, který vnějším nártem mířil k tyči.

Překonat Oblaka se marně snažil i autor 49 gólů v této sezoně Cristiano Ronaldo. Po změně stran Atlético výrazně zlepšilo obranu, Ronalda k ničemu nepustilo a postupně si začalo vytvářet více šancí. Největší tlak mělo v závěru, ale Real udržel alespoň remízu. "Bílý balet" teprve podruhé z posledních 29 venkovních utkání v Lize mistrů neskóroval. Naposledy se mu to stalo v roce 2010 v Lyonu.

Brankář Atlétika Oblak v prvním poločase vychytal ve stoprocentní šanci Garetha Balea.
Brankář Atlétika Oblak v prvním poločase vychytal ve stoprocentní šanci Garetha Balea.

Ve druhé půli zápas ovlivnily i strkanice hráčů. Především domácí Mandžukič, který se vrátil po zranění, a hostující Ramos si koledovali o více než žlutou kartu. Mandžukič to odnesl roztrženým obočím. Kvůli žlutým kartám přijdou o odvetu Mario Suárez a hostující Marcelo.

Také Juventus dlouho marně hledal recept na obranu Monaka, které v této sezoně LM dostalo v osmi zápasech jen čtyři góly. Z úhlu to zkoušel Morata, ale z voleje přestřelil, neuspěli ani Tévez a Vidal, který v ideální pozici minul branku.

Juventus však nastoupil s velmi zkušenou sestavou, které v průměru bylo přes 30 let. Dostál tak své přezdívce "Stará dáma". Starší jedenáctku měl v historii LM jen jednou. V sestavě nechyběl ani Andrea Pirlo, který se vrátil do hry po zranění. Zkušenosti se vyplatily a domácí trpělivě čekali na gól.

Radost fotbalistů Monaka po vstřelené brance Artura Vidala z pokutového kopu.Foto EPA

Dočkali se v 57. minutě. Morata si naběhl za obranu na dlouhý pas, stínoval ho stoper Ricardo Carvalho, který sledoval míč a při tom protihráče na hranici pokutového území zalehl. Rozhodčí Královec odpískal penaltu, míč si vzal Vidal a tvrdou střelou pod břevno nedal brankáři šanci.

Těsně předtím Juventus podržel Gianluigi Buffon, když chytil ránu Bernarda Silvy po brejku dvou na jednoho. Buffon vychytal i Geoffreyho Kondogbiu, Dimitar Berbatov mířil po rohu nad. V závěru už si Juventus výhru pohlídal a udělal výrazný krok k prvnímu postupu do semifinále od roku 2003.

Atlético Madrid - Real Madrid 0:0
Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Raúl García, Mandžukič, Suárez - Ramos, Marcelo. Diváci: 50.000.

Atlético: Oblak - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Turan, Suárez, Gabi, Koke (83. Torres) - Griezmann (77. Raúl García), Mandžukič. Trenér: Simeone.

Real: Casillas - Carvajal (85. Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Kroos, Rodríguez - Bale, Benzema (76. Isco), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Juventus Turín - Monako 1:0 (0:0)
Branka: 57. Vidal z pen. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek - Příhoda, M. Paták (všichni ČR). ŽK: R. Carvalho (Monako). Diváci: 41.000.

Juventus: Buffon - Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Vidal, Pirlo (74. Barzagli), Marchisio - Pereyra (87. Sturaro) - Tévez, Morata (83. Matri). Trenér: Allegri.

Monako: Subašič - Raggi (71. Berbatov), R. Carvalho, Abdennour, Kurzawa - Moutinho, Fabinho, Kondogbia - Dirar (51. Silva), Martial (87. M. Carvalho), Ferreira. Trenér: Jardim.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0:0
ONLINE
14. dubna
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Sestavy

Domácí: Oblak – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – M. Suárez, Gabi (C) – Turan, Griezmann (77. Raúl García), Koke (83. F. Torres) – Mandžukić.

Hosté: Casillas (C) – Carvajal (85. Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, Rodríguez – Bale, Benzema (76. Isco), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Moyà, Gámez, Giménez, Tiago, García, Ñíguez, Torres

Hosté: Navas, Pepe, Arbeloa, Khedira, Isco, Illarramendi, Jesé

Karty

Domácí: Mandžukić, Raúl García, M. Suárez

Hosté: Ramos, Marcelo

Rozhodčí

Mažič – Ristič, Djurdjevič (všichni Srbsko).

Stadion

Estadio Vicente Calderón, Madrid

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
1:0
ONLINE
14. dubna
20:45
AS Monaco FC
AS Monaco FC
Góly

Domácí: 57. Vidal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Vidal, Pirlo (74. Barzagli), Marchisio – Pereyra (87. Sturaro) – Tévez, Morata (83. Matri).

Hosté: Subašič – Raggi (C) (71. Berbatov), R. Carvalho (C), Abdennour, Kurzawa – Moutinho, Fabinho, Kondogbia – Dirar (51. Silva), Martial (87. M. Carvalho), Ferreira-Carrasco.

Náhradníci

Domácí: Storari, Barzagli, Pepe, Padoin, Sturaro, Llorente, Matri

Hosté: Stekelenburg, Wallace, Berbatov, Carvalho, Germain, Silva, Echiejile

Karty

Hosté: R. Carvalho

Rozhodčí

Královec – Slyško, Wilczek

Stadion

Juventus Stadium

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud