21. dubna 2015 • 22:40

Smršť Bayernu pohřbila sny Porta, v semifinále je i Barcelona

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ | Bayern Mnichov nekompromisním způsobem napravil zaváhání z prvního čtvrtfinále Ligy mistrů, kdy prohrál v Portu 1:3, doma smetl portugalského soupeře 6:1 a postupuje do semifinále. O finále bude bojovat i Barcelona, která potvrdila výhru z Paříže a Paris St. Germain zdolala góly Neymara 2:0.



Bayern na pátý pokus poprvé otočil v pohárech dvojzápas, v němž v úvodním duelu venku nabral dvougólové manko. Bavorský klub se znovu musel obejít bez zraněných opor Robbena a Ribéry , ale na jeho výkonu to tentokrát nebylo znát a rozpoutal nevídanou ofenzivní smršť.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
6:1
ONLINE
21. dubna
20:45
FC Porto
FC Porto
Góly

Domácí: 14. Alcântara, 22. J. Boateng, 27. Lewandowski, 36. T. Müller, 40. Lewandowski, 88. Alonso

Hosté: 73. Martínez

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha (72. Rode), J. Boateng, Badstuber, Bernat – Lahm (C), Alonso, Alcântara (90. Dante) – T. Müller, Lewandowski, Götze (86. Weiser).

Hosté: Fabiano – Reyes (33. Ricardo), Maicon, Marcano, Martins Indi – H Herrera, Casemiro, Ó. Torres – Quaresma (46. Neves), Martínez (C), Brahimi (67. Goebel Evandro).

Náhradníci

Domácí: Reina, Dante, Gaudino, Rode, Weiser, Schweinsteiger, Pizarro

Hosté: Helton, Evandro, Neves, Quintero, Santos, Ricardo, Aboubakar

Karty

Domácí: Badstuber

Hosté: H Herrera, Martínez, Ricardo, Marcano, Marcano (č)

Rozhodčí

Atkinson – Mullarkey, Child (Anglie).

Stadion

Allianz Arena, München

Lewandowskému sice nejprve zkazila radost branková konstrukce, ale ve 14. minutě už domácí slavili, když se hlavou po Bernatově centru prosadil jediný střelec Bayernu v prvním zápase Thiago Alcántara. V 21. minutě Mnichovští smazali manko. Po rohovém kopu vyhrál souboj Badstuber a Boateng hlavou zamířil přesně k tyči.

Bayern se nedal zastavit a v 27. minutě vedl už 3:0 po krásné akci na jeden dotek, kterou zakončil opět hlavou Lewandowski. Žádný jiný tým v této sezoně Ligy mistrů nedal ze vzduchu tolik branek jako bavorský celek.

Vysoká oslava Bayernu. Jerome Boateng se raduje z trefy proti Portu
Vysoká oslava Bayernu. Jerome Boateng se raduje z trefy proti Portu

Hostující kouč Lopetegui sáhl k prvnímu střídání, ale tlak Bayernu nezarazil a v 36. minutě přidal Müller tečovanou střelou čtvrtou trefu. O čtyři minuty později se Lewandowski radoval ze svého druhého zásahu v utkání a německý mistr se stal prvním celkem, který dal za úvodní poločas ve vyřazovací fázi Ligy mistrů pět gólů.

V 73. minutě snížil Jackson Martínez, ale na čtvrtém postupu Bayernu do semifinále za sebou to nic změnit nemohlo. Po vyloučení hostujícího Marcana se ještě trefil Alonso a stvrdil pátou výhru bavorského velkoklubu v pátém domácím zápase této sezony Ligy mistrů při skóre 19:1.

PSG proti Neymarovi nepomohl ani Zlatan

Paris St. Germain v odvetě nasadil Verrattiho i kanonýra a bývalého hráče Barcelony Ibrahimovice, kteří si v prvním zápase odpykávali karetní trest, na zdramatizovaní dvojutkání ale neměl. Katalánský klub od úvodu potvrzoval vynikající formu a ve 14. minutě otevřel skóre.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
2:0
ONLINE
21. dubna
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 14. Neymar, 34. Neymar

Hosté:

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets (56. Roberto), Iniesta (C) (46. Xavi) – Messi, L. Suárez (75. Pedro), Neymar.

Hosté: Sirigu – van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Maxwell – Verratti, Cabaye (67. Lucas), Matuidi (80. Rabiot) – Cavani (82. Lavezzi), Ibrahimović (C), Pastore.

Náhradníci

Domácí: Xavi, Pedro, Rafinha, Bartra, Bravo, Adriano, Roberto

Hosté: Lucas, Douchez, Camara, Digne, Bahebeck, Lavezzi, Rabiot

Karty

Hosté: Luiz

Rozhodčí

Moen – Haglund, Andas (Všichni NOR)

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Šoupnul jsem vám tam druhý! Neymar se raduje z gólu do sítě PSG v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrůFoto Reuters

Iniesta nádherně prošel přes půl hřiště, kolmicí vysunul Neymara, ten udělal kličku gólmanovi a uklidnil míč do

prázdné branky. Jako první hráč v historii dokázal v Lize mistrů skórovat ve čtyřech zápasech proti stejnému soupeři za jednu sezonu, trefil se totiž i v podzimních duelech ve skupině. Zároveň dal jubilejní 1000. gól Barcelony v pohárech.

Ve 34. minutě brazilský útočník vstřelil po centru navrátilce Alvese hlavou svou druhou branku a Barcelona vyhrála dvanáctý z posledních třinácti soutěžních duelů. PSG nevyšla odveta za vyřazení v předloňském čtvrtfinále. Na hřiště se na druhou půli dostal domácí veterán Xavi, který vylepšil rekord v počtu startů v Lize mistrů na 148.

Bayern Mnichov - FC Porto 6:1 (5:0)
Branky: 27. a 40. Lewandowski, 14. Thiago Alcántara, 22. Boateng, 36. Müller, 88. Alonso - 73. Jackson Martínez. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.). ČK: 87. Marcano (Porto). Diváci: 70.000. První zápas: 1:3, postoupil Bayern.
Bayern: Neuer - Rafinha (72. Rode), Boateng, Badstuber, Bernat - Lahm, Alonso, Thiago Alcántara (90. Dante) - Müller, Lewandowski, Götze (86. Weiser). Trenér: Guardiola.
Porto: Fabiano - Reyes (33. Ricardo), Maicon, Marcano, Martins Indi - Herrera, Casemiro, Torres - Quaresma (46. Neves), Jackson Martínez, Brahimi (67. Evandro). Trenér: Lopetegui.

FC Barcelona - Paris St. Germain 2:0 (2:0)
Branky: 14. a 34. Neymar. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas (všichni Nor.). Diváci: 84.477. První zápas: 3:1, postoupila Barcelona.
Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič, Busquets (55. Roberto), Iniesta (46. Xavi) - Suárez (75. Pedro), Messi , Neymar. Trenér: Enrique.
PSG: Sirigu - Van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Maxwell - Verratti, Cabaye (66. Lucas), Matuidi (80. Rabiot) - Cavani (80. Lavezzi), Ibrahimovic, Pastore. Trenér: Blanc.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud