21. dubna 2015 • 23:58

Hádky a vyhozený doktor? Zapomeňte! Bayern ukázal sílu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla jízda! Šílený první poločas. 22 minut a hotovo. Bum, bum a bum. Bayern vstřelil tři rychlé branky a postupové naděje Porta byly na odpis. Bavořané udeřili proti svému úternímu soupeři ve čtvrtfinále Ligy mistrů zbraněmi hromadného ničení. Nad Portem nakonec zvítězili 6:1. "Dneska to byl doslova sen," rozplýval se generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge. Tým vedený Pepem Guardiolou ukázal, že má rozhodně velkou sílu a nerozhodí ho ani napjatá atmosféra uvnitř klubu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
6:1
ONLINE
21. dubna
20:45
FC Porto
FC Porto
Góly

Domácí: 14. Alcântara, 22. J. Boateng, 27. Lewandowski, 36. T. Müller, 40. Lewandowski, 88. Alonso

Hosté: 73. Martínez

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha (72. Rode), J. Boateng, Badstuber, Bernat – Lahm (C), Alonso, Alcântara (90. Dante) – T. Müller, Lewandowski, Götze (86. Weiser).

Hosté: Fabiano – Reyes (33. Ricardo), Maicon, Marcano, Martins Indi – H Herrera, Casemiro, Ó. Torres – Quaresma (46. Neves), Martínez (C), Brahimi (67. Goebel Evandro).

Náhradníci

Domácí: Reina, Dante, Gaudino, Rode, Weiser, Schweinsteiger, Pizarro

Hosté: Helton, Evandro, Neves, Quintero, Santos, Ricardo, Aboubakar

Karty

Domácí: Badstuber

Hosté: H Herrera, Martínez, Ricardo, Marcano, Marcano (č)

Rozhodčí

Atkinson – Mullarkey, Child (Anglie).

Stadion

Allianz Arena, München

Na Estádio do Dragão Bayern kupil jednu chybu za druhou. Už ve třetí minutě prohrával 0:1. Doma v Allianz Areně podobné drama podstoupit nechtěl. Kupředu jej hnali jeho věrní fanoušci, kteří na začátku utkání rozbalili obří transparent s nápisem „Nikdy to nevzdávej“. Bayern nasázel Portu v prvním poločase pět branek a fanoušci byli v rauši. Nejen oni.

„Dneska to byl doslova sen,“ jásal generální ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Jeho slova potvrzoval i polský snajpr Robert Lewandowski. „První poločas byl úžasný. Věděli jsme, že to bude těžké, ale pět vstřelených branek v prvním poločase je bláznivé.“

Všichni táhli za jeden provaz. Hráči, realizační tým včetně zraněných opor na tribuně, které jak ukázaly televizní záběry, prožívaly utkání velmi emotivně. Arjen Robben po vstřelených gólech doslova explodoval radostí.

VIDEO: Radost zraněného Arjena Robbena po vstřelené brance Bayernu

 

Rozepře, které vyplavaly po prohře v Portu, po kterých odešel dlouholetý lékař Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt z klubu, musely jít tentokrát stranou. Bayern exceloval.

„Těžce pro tohle hledám slova. Nemohlo to jít líp. Nikdy jsme si nemysleli, že bychom mohli takhle hrát,“ žasnul Thomas Müller, který se díky vstřelené brance číslo 27, stal nejlepším německým střelcem v historii Ligy mistrů.

Trenér Pep Guardiola v oblacích po utkání nelétál. Alespoň podle jeho slov. "V posledních dnech jsem cítil, že bychom to mohli dokázat," vykládal na tiskové konferenci sebevědomě.

Když přišlo na hodnocení jeho svěřenců, kteří předvedli úplně odlišný výkon něž v prvním zápase, uzemnil Guardiola novináře výrokem: „Po porážce byli hráči moji hrdinové, nyní po vítězství je snadné je milovat."

Xabi Alonso se spoluhráči z Bayernu slaví šestý gól v síti Porta a postup do semifinále Ligy mistrů
Xabi Alonso se spoluhráči z Bayernu slaví šestý gól v síti Porta a postup do semifinále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud