24. dubna 2015 • 12:26

Boj o finále LM? Guardiolův Bayern proti Barceloně, Juve jde na Real

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně prestižní souboj čeká trenéra Bayernu Mnichov Pepa Guardiolu v semifinále Ligy mistrů. Dnešní los rozhodl o tom, že v něm bude hrát proti Barceloně, kde řadu let působil a nejprestižnější klubovou soutěž s ní vyhrál. Druhou dvojici tvoří Juventus Turín a Real Madrid.



Souboj Barcelony s Bayernem bude ostře sledovaný z mnoha důvodů. Pozornost se bude upírat hlavně na Guardiolu, který v Barceloně prožil nejslavnější chvíle hráčské kariéry a jako trenér ji dovedl ke 14 trofejím včetně dvou triumfů v Lize mistrů. Nyní však přijede na Nou Camp jako soupeř. Pro Barcelonu to bude o to těžší, že s Bayernem má výrazně negativní bilanci - z dosavadních osmi vzájemných zápasů vyhrála jen jednou.

"Pro nás to ale bude velmi těžký souboj, i když by nebylo fér říkat, že s Juventusem či Realem bychom to měli snazší," prohlásil ambasador Bayernu Paul Breitner. "Každopádně v úterý jsme proti Portu odehráli jeden z nejlepších poločasů v historii Ligy mistrů. Proti Barceloně tak ale budeme muset zahrát všechny čtyři poločasy," dodal.

V semifinále Evropské ligy proti sobě nastoupí Neapol s Dněpropetrovskem, v jehož kádru jsou i obránce Ondřej Mazuch a brankář Jan Laštůvka. Obhájce trofeje Sevilla bude o účast ve finále ve Varšavě bojovat s Fiorentinou s vědomím, že italský tým dosud v evropských pohárech nikdy neporazila.

 

Los semifinále Ligy mistrů
(5. a 6. května - odvety 12. a 13. května)

FC Barcelona Bayern Mnichov
Juventus Turín Real Madrid

Los semifinále Evropské ligy
(7. května - odvety 14. května)

Neapol Dněpropetrovsk
FC Sevilla Fiorentina

Pavel Nedvěd si za Juventus potřásá rukou se zástupcem Realu Madrid Emiliem Butraguenem
Pavel Nedvěd si za Juventus potřásá rukou se zástupcem Realu Madrid Emiliem Butraguenem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud