24. dubna 2015 • 14:27

Za Neuera platí Bayern víc a víc. Schalke za postup přidal 55 milionů

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prodej špičkového brankáře Manuela Neuera se Schalke vyplácí dodnes. Od Bayernu Mnichov vyinkasoval další dva miliony eur (v přepočtu téměř 55 milionů korun) za to, že postoupil do semifinále Ligy mistrů. Do kasy Bayernu připlulo z UEFA jenom za postup mezi čtyřku nejlepších týmů Ligy mistrů 4,9 milionu eur. Z toho však dva miliony pošle do Gelsenkirchenu. Jde o zajímavou dohodu, na jejíž existenci upozornil německý deník Bild.



Bayern vykoupil Neuera ze Schalke v roce 2011 za 22 milionů eur. Přestup ovšem zahrnoval i bonusy za budoucí úspěchy v bundeslize, Lize mistrů a Německém poháru. A protože se Neuerovi v Bayernu celkem dařilo (2x mistr bundesligy, 2x vítěz poháru, trofej v LM a evropském Superpoháru), odhaduje Bild, že pokladna Schalke vydělala prodejem německého gólmana už více než 30 milionů eur.

Částka se ještě navýší po zisku ligového titulu i případném vítězství Bayernu v Lize mistrů. Aktuálním ročníkem 2014/2015 však poplatky z bonusů končí. Po dalších úspěších Bavorů v příštích sezonách už Schalke neuvidí ani euro.

Guardiola prodlouží smlouvu, věří vedení Bayernu

Úspěch v Lize mistrů patrně udrží na lavičce německého giganta i trenéra Josepa Guardiolu, jemuž běží platný kontrakt do roku 2016. Jednání o prodloužení smlouvy započnou ve druhé polovině roku. „A myslím, že máme dobré šance, že dojde k dohodě. Setrvání Guardioly je naším cílem,“ uvedl výkonný ředitel Bayernu Karl-Heinz-Rummenigge.

Delší dobu se přitom spekuluje o tom, že španělského kouče lanaří Manchester City, kde řediteluje jeho bývalý spolupracovník a přítel Txiki Begiristain. „Toho jsem si vědom, že spolu pracovali v Barceloně, ale nedovedu si představit, že by Pep šel do klubu, jako je Manchester City,“ nemá strach Rummenigge.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud