24. dubna 2015 • 15:16

Nedvěd po 12 letech proti Realu: Je skvělé, že jsme s Juventusem zpátky

Autor: pep
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kariéře dokázal mnohé. Jednu soutěž se ale Pavlu Nedvědovi nikdy nepoštěstilo vyhrát. Ligu mistrů. Před 12 lety byl nejblíže. Juventus na své cestě do finále dokázal pokořit Real Madrid. Dnešní los rozhodl o tom, že se oba giganti utkají ve stejné fázi soutěže znovu. "Věřím, že předvedeme dva skvělé výkony a uvidíme, na co to bude stačit," prohlásil po losu bývalý kapitán české reprezentace, který patří do vedení italského velkoklubu.



"Stará dáma" zažila v uplynulé dekádě ústup ze slávy. Mohla za to především korupční aféra z roku 2006. Proto se také mezi evropskou smetánku protančila až letos. V posledním semifinále v roce 2003 se utkala právě s Realem a tým táhnutý právě Nedvědem stanul ve finále nejprestižnější evropské soutěže proti AC Milán. On sám si v něm nemohl zahrát kvůli trestu za žluté karty, což hned po utkání obrečel.

Bude se historie opakovat? Triumfu se tak může dočkat alespoň jako člen vedení. Soupeř v cestě na Olympiastadion bude ale z rodu nejtěžších.

"Tehdy před 12 lety jsme postoupili. Je skvělé, že jsme po tolika letech zpátky v semifinále a znovu proti Realu Madrid,“ prohlásil po losu legendární záložník.

Juventus je poprvé v semifinále právě od roku 2003 a sílu soupeře, který v Lize mistrů obhajuje prvenství, si plně uvědomuje. "My jsme už rádi, že jsme se takhle daleko dostali. Věřím, že předvedeme dva skvělé výkony a uvidíme, na co to bude stačit,“ zakončil.

I druhá bitva nabízí zajímavou konfrontaci. Bayern Mnichov narazí na FC Barcelonu. Pep Guardiola se tak vrátí na Nou Camp poprvé v roli soupeře. Navíc Katalánci mají Bavorům co vracet. Před dvěma lety je ve stejné fázi soutěže Bayern vypráskal celkovým skóre 7:0.

Semifinálové dvojice v Lize mistrů slibují napínovanou podívanou
Semifinálové dvojice v Lize mistrů slibují napínovanou podívanou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud