5. května 2015 • 22:36

Real musí v odvetě semifinále LM dohánět. Juventus doma vyhrál 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu nevstoupil do semifinále Ligy mistrů dobře. Real Madrid prohrál na hřišti Juventusu Turín 1:2 a v domácí odvetě bude mít za týden co dohánět. Domácí poslal do vedení odchovanec madridského klubu Álvaro Morata, na jeho trefu ovšem zaregoval Cristiano Ronaldo. Poslední slovo měl přesto Juventus. Napínavý duel rozhodl z penalty Carlos Tévez.



Zápas Juventus - Real Madrid jsme sledovali ONLINE

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 5. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
2:1
ONLINE
5. května
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 8. Morata, 57. Tévez

Hosté: 27. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Sturaro (64. Barzagli) – Vidal – Tévez (86. Pereyra), Morata (78. Llorente).

Hosté: Casillas (C) – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Rodríguez, Ramos, Kroos, Isco (63. Hernández) – Bale (86. Jesé), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Barzagli, Llorente, Matri, Padoin, Pepe, Pereyra, Storari

Hosté: Arbeloa, Coentrão, Illarramendi, Hernández, Navas, Jesé, Silva

Karty

Domácí: Bonucci, Tévez, Vidal, Chiellini

Hosté: Marcelo, Carvajal, Rodríguez

Rozhodčí

Atkinson – Mullarkey, Child

Stadion

Juventus Stadium, Turín

Juventus se představil v semifinále poprvé od sezony 2002/03, kdy vyřadil právě Real i díky jednomu gólu bývalého kapitána české reprezentace a nyní funkcionáře "Staré dámy" Pavla Nedvěda. Turínští začali lépe i tentokrát. První dvě možnosti ještě nevyužili, ale v deváté minutě už vedli.

Přízemní střelu Téveze vyrazil brankář Casillas jen k Moratovi a ten na hranici ofsajdu dorazil míč do sítě. Jelikož do Juventusu přestoupil vloni před sezonou právě z Realu, gól proti bývalému klubu nijak bouřlivě neslavil.

"Bílý balet" ale ještě během úvodní půlhodiny srovnal. Po pěkné kombinační akci poslal Rodríguez z první centr na malé vápno, kam si naběhl Ronaldo a hlavou nemohl minout prázdnou branku.

Portugalský kanonýr dal devátý gól v této sezoně Ligy mistrů a s 76 trefami se osamostatnil v čele tabulky nejlepších střelců v historii soutěže. Druhý Lionel Messi z Barcelony, kterého ve středu čeká semifinále proti Bayernu Mnichov, má na kontě 75 branek.

Útočník Chelsea Carlos Tévez slaví gól do sítě Realu
Útočník Chelsea Carlos Tévez slaví gól do sítě Realu

Madridští mohli ještě do přestávky skóre dokonce otočit. V 41. minutě poslal Isco centr před branku a Rodríguez z bezprostřední blízkosti trefil hlavou jen břevno.

Do vedení se tak po pauze znovu dostal čerstvý italský mistr. V 56. minutě zastavil Carvajal unikajícího Téveze, sudí Atkinson odpískal penaltu a sám faulovaný ji s přehledem proměnil. Sedmým gólem v tomto ročníku Ligy mistrů potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Kouč Realu Ancelotti, který vedl v letech 1999 až 2001 právě Juventus, reagoval nasazením útočníka Hernándeze a domácí trenér Allegri vzápětí odpověděl tím, že na trávník poslal třetího stopera Barzagliho.

"Bílý balet" sice chvílemi domácí sevřel, ale vyloženou šanci už si nevytvořil a utrpěl první soutěžní porážku po devíti zápasech. Mohla být i vyšší, ale střídající Llorente ve velké šanci hlavou selhal. I tak Juventus na domácím stadionu neprohrál v pohárech potřinácté za sebou.

Úvodní zápas semifinále fotbalové Ligy mistrů

Juventus Turín - Real Madrid 2:1 (1:1)
Branky: 9. Morata, 58. Tévez z pen. - 27. Ronaldo. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.). ŽK: Bonucci, Tévez, Vidal, Chiellini - Marcelo, Carvajal, Rodríguez. Diváci: 41.011.

Sestavy:

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Sturano (64. Barzagli) - Vidal - Tévez (86. Pereyra), Morata (78. Llorente). Trenér: Allegri.

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo - Rodríguez, Ramos, Kroos, Isco (63. Hernández) - Bale (86. Jesé), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud