5. května 2015 • 23:06

Křetínský ve studiu LM: Mám rád Chelsea a věřím, že se Rosický vrátí

Autor: kub, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V médiích nevystupuje příliš často. V úterý večer ale udělal Daniel Křetínský výjimku. Ve studiu televizní stanice Prima Cool komentoval první semifinále Ligy mistrů mezi Juventusem a Realem Madrid (2:1). Majitel fotbalové Sparty přiznal, že jeho nejoblíbenějším zahraničním klubem v zahraničí je Chelsea, kterou pozorně sleduje už od první éry José Mourinha.



Křetínský fandí Chelsea dlouho, poprvé ho zaujala už v roce 2004. „Hrála tehdy extrémně dobrý fotbal. Bylo to v první éře Mourinha, Chelsea byla tehdy nejlepší, tak jsem sledoval ji. A naučil jsem se ji mít rád. Často na ni jezdím,“ prohlásil ve studiu Prima Cool, kde komentoval Ligu mistrů po boku pravidelného hosta Marka Jankulovského a moderátora Libora Boučka.

V pořadu se dotkl i fotbalové Sparty, kterou vlastní. Byť při svém vstupu do klubu před jedenácti lety počítal s lepšími ekonomickými výsledky klubu, je i nadále připraven hradit ztrátu, která už celkem přesáhla miliardu korun.

„Do Ligy mistrů jsme se dostali jen dvakrát, takže realita, pokud jde o finance, je jiná. Ale finance nejsou to, co mě na našem působení ve Spartě trápí. Jsme připraveni Spartu dotovat, toto je role, kterou rádi přijímáme. Ale rádi bychom ty výsledky,“ uvedl Křetínský.

Co ještě řekl?

O začátcích ve Spartě
„Netušil jsem, do čeho vstupuju, hrozně jsem Spartě fandil, ale absolutně jsem nevěděl, co to obnáší.“

O spolupráci s M. Peltou, F. Strakou a K. Poborským
„Byli jsme vtipná parta.“

O financích
„Spartě jsem fandil a hrozně jsem stál o to, abychom roli jejího majitele převzali, věřil jsem, že můžeme Spartu provozovat o něco úsporněji a měl jsem výborně spočítáno, že pokud budeme mít jen o něco horší úspěšnost postupu do Ligy mistrů, že to fungovat bude, ale za 11 let jsme se dostali do Ligy mistrů jen dvakrát a realita, pokud jde o finance, je jiná, ale finance nejsou to, co mě na našem působení ve Spartě trápí, nebo to, co je hlavním kritériem spokojenosti či nespokojenosti s rolí majitele, jsme připraveni Spartu dotovat, toto je role, kterou rádi přijímáme. A rádi bychom ty výsledky.“

O momentech euforie
„Těch je hrozně málo, protože ve Spartě je spousta věcí povinnost. Takže když získáme titul, je to úleva ze splnění povinnosti, radost z toho, že se podařilo odvrátit průšvih. Euforie je třeba z postupu do základní skupiny Evropské ligy.“

O návratu Tomáše Rosického do Sparty
„Je to mé osobní přání. Dokonce si myslím, že se mi i splní, když bude Tomáš zdravý. Je jen otázkou, kdy to bude...“

O kouči Ten Hagovi, o kterém se mluvilo jako nástupci Lavičky
„Sledujeme ho, ale není volný (trénuje juniorku Bayernu). Jinak by byl vysoko na našem seznamu.“

O tom, komu fandí v cizině
„Chelsea hrála extrémně dobrý fotbal. Bylo to v první éře Mourinha, tak jsem začal její hru studovat. Když jsem večer přišel z práce, pustil jsem si zápas ze záznamu a sledoval jsem jednotlivé pozice, jak se hráči pohybují. Pečlivě jsem se vzdělával a Chelsea byla tehdy nejlepší, tak jsem sledoval ji. A naučil jsem se ji mít rád, často na ni jezdím."

Koho z nejlepších fotbalistů na světě by si koupil
"To by byl Drogba ve formě, v jaké byl tak před pěti lety. Když Petr Čech vykopl, byl schopen předběhnout dva hráče, třetího odstavit a skórovat. Ohromně platný hráč."

Fotbalisté Juventusu slaví výhru 2:1 nad Realem Madrid
Fotbalisté Juventusu slaví výhru 2:1 nad Realem Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud