6. května 2015 • 10:48

Messi: S Guardiolou už nemám žádný vztah. Vrátí porážky Bayernu?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BARCELONA - BAYERN 20:45 ONLINE | Na tiskové konference chodívá opravdu výjimečně. Jenže semifinále Ligy mistrů JE výjimečná událost. Lionel Messi, největší hvězda domácího souboru, před výkopem třaskavé bitvy s Bayernem promluvil i o trenérovi Guardiolovi, kterého v roli hosta čeká návrat na Camp Nou.



Messi se pod Guardiolou stal velkým hráčem. V letech 2008 - 2012, kdy španělský kouč Barcelonu vedl, zaznamenal největší herní progres. Guardiola si geniálního Argentince vypiplal, staral se o každičký detail. Messimu například zakázal pít colu, přidělil mu speciálního kondičního trenéra, herní strategii postavil jen na něm. A brzy sbíral titul za titulem.

"Byly to skvělé časy, když nás trénoval. S Guardiolou jsme vyhráli hodně trofejí, já jsem se ohromně zlepšil. Jako fotbalista jsem udělal největší pokrok," uvedl Messi na tiskové konferenci před dnešním prvním semifinále Ligy mistrů s Bayernem.

Zlaté společné časy už odvanul vítr, nyní se dvě velké postavy světového fotbalu postaví proti sobě. Messi jako hlavní persona mimořádně šlapající Barcelony, Guardiola jako šéf lavičky Bayernu, jehož úkolem je pokořit katalánské hvězdy.

Lionel Messi na tiskové konferenci před semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov
Lionel Messi na tiskové konferenci před semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov

"Když nás trénoval, vycházeli jsme spolu skvěle. Od té doby jsme se spolu viděli několikrát, ale momentálně už k němu nemá žádný vztah," důrazně prohlásil 27letý útočník, že na společné úspěchy minulých let už nemyslí.

"Guardiola zná nás, my zase jeho. Měli jsme to štěstí, že jsme společně vyhrávali spousty titulů. Jsem si jistý, že se za to, co pro klub udělal, dočká vřelého přijetí," pokračoval Messi. "Pro Barcelonu odvedl mnoho práce, navíc odsud pochází. Ale i tak myslím, že fanoušci budou podporovat hlavně náš tým a hnát nás za vítězstvím."

Messi a spol. rozhodně nechtějí opakovat semifinále před dvěma lety, kdy je Bayern zadupal do země v poměru 0:7. "Je to pro nás všechny v klubu důležitý zápas, jde o semifinále Ligy mistrů. Samozřejmě si zápasy před dvěma lety pamatujeme, ale teď to bude úplně něco jiného," dodal 27letý Argentinec.

Na jaře 2013 odehrál proti Bayernu jen druhý zápas, trápilo ho zranění. Nyní se nachází v úplně jiné situaci. Čtyřnásobný majitel Zlatého míče se letos vrátil do špičkové formy. Ve spolupráci s Neymarem a Suárezem ničí všechny obrany, v sezoně nastřílel už 51 branek.

"Když máte vedle sebe hráče jako Neymar nebo Luis (Suárez), hraje se pak mnohem lépe. Máme spolu dobré vztahy na hřišti i mimo něj. Luis mezi nás v šatně rychle zapadl, na Barcelonu se výborně adaptoval. Obrovsky nám pomáhá," ocenil Messi.

Na Camp Nou půjde večer o mimořádnou podívanou. Bude slavit barcelonské desítka, nebo vyhlášený stratég z Bayernu Mnichov?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud