13. května 2015 • 10:22

Skvělý tým, bránil Guardiola Bayern. Velebil Messiho i Barcu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokořen soupeřem, kde zažil největší slávu. Josep Guardiola se musel sklonit nad ohromující silou Barcelony. Po výsledcích 0:3 a 3:2 se jeho Bayern poroučí z Ligy mistrů, podruhé za sebou skončil v semfinále. "Svým hráčům děkuji," řekl po odvetě v Mnichově, kterou domácí soubor vyhrál, jenže na postup už to nestačilo.



Bayern se závěru sezony topil v problémech. Sice s předstihem obhájil ligový titul, jenže zbývaly ještě dvě soutěže. "Úspěchem v Bayernu je jedině treble," věděl Guardiola, že bavorský klub bere pouze stoprocentní úspěšnost.

Španělskému kouči na konci sezony vypadli klíčoví hráči, sestavu všemožně lepil. Šňůra čtyř prohraných zápasů vyvolala v Německu poprask, začalo se mluvit o tom, že obdivovaný kouč nakonec svou misi zabalí a přesune se do Manchesteru City.

Bayern vyhořel i v semifinále Ligy mistrů, kde rozhodl úvodní výprask 0:3 na Barceloně. Domácí odvetu sice tým vyhrál 3:2, na postup to ale nestačilo. "Musím svým hráčům pogratulovat - jsem šťastný, že mohu trénovat tenhle tým," říkal do mikrofonů v emotivním projevu na pozápasové konferenci Guardiola.

Ty uličníku! Guardiola vtipkuje s útočníkem Barcelony Neymarem, který proti Bayernu vstřelil dva góly
Ty uličníku! Guardiola vtipkuje s útočníkem Barcelony Neymarem, který proti Bayernu vstřelil dva góly

"Musím ale také pogratulovat Barceloně - doufám, že v Berlíně vyhrají svůj pátý triumf v nejlepší evropské soutěži," ocenil španělský kouč výkon soupeře. "My jsme se potýkali s obrovskými problémy, ale mí hráči dali do sezony úplně všechno. Děkuji také fanouškům. Moc jsme chtěli do Berlína, ale když vypadnete takovým způsobem, musíte před týmem smeknout."

Zatímco Bayernu chyběli klíčoví hráči do křídelních prostor (Alaba, Robben , Ribéry ), Barcelona válcovala soupeře v plné sestavě. Navíc při úchvatné formě nezastavitelného tria Messi , Suárez , Neymar .

"Barcelona je zpátky. Psychicky silná, rychlá v útoku. Zaslouží si být ve finále. Ať se utká s Realem, nebo Juventusem, bude to úžasný zápas," prohlásil Guardiola a ocenil Lionela Messiho, nezastavitelnou hvězdu katalánského souboru.

"Jsem šťastný, že je zase zpátky. Hraje neuvěřitelně, je ve formě jako v době, kdy jsem ho trénoval," řekl na tiskové konferenci. "Můžeme být šťastní, že žijeme v jeho éře. Je nejlepším fotbalistou všech dob, můžu ho srovnat s Pelém. Jsem velice pyšný na to, že jsem ho mohl trénovat," smekl kouč Bayernu.

Spokojený může být trenér Barcelony Luis Enrique. "Pořád můžeme vyhrát všechny tři soutěže. Naši útočníci mají obrovskou kvalitu. Skvěle spolupracují a pro každého soupeře je těžké je ubránit," hodnotil trojici M-S-N, která v této sezoně nastřílela už 114 branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud