13. května 2015 • 22:39

Zmar Realu dokonal Juventus! Bílý balet v Lize mistrů končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu Turín v odvetném semifinále Ligy mistrů remizovali na hřišti Realu Madrid 1:1 a po úvodní výhře 2:1 postoupili do finále. V něm italský šampion 6. června v Berlíně vyzve Barcelonu. "Bílý balet" promarnil šanci stát se prvním úspěšným obhájcem v novodobé části elitní soutěže.




MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
1:1
ONLINE
13. května
20:45
Juventus FC
Juventus FC
Góly

Domácí: 23. Ronaldo

Hosté: 58. Morata

Sestavy

Domácí: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Rodríguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema (67. Hernández), Ronaldo.

Hosté: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pogba (89. Pereyra), Pirlo (79. Barzagli), Marchisio – Vidal – Tévez, Morata (84. Llorente).

Náhradníci

Domácí: Navas, Pepe, Coentrão, Illarramendi, Arbeloa, Hernández, Jesé

Hosté: Storari, Barzagli, Padoin, Sturaro, Pereyra, Coman, Llorente

Karty

Domácí: Isco, Rodríguez

Hosté: Tévez, Lichtsteiner

Rozhodčí

Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všichni Švédsko)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Domácí poslal do vedení ve 23. minutě z penalty Cristiano Ronaldo, ale krátce po změně stran odpověděl bývalý hráč Realu Álvaro Morata.

"Cítím se velmi zvláštně. V Realu Madrid hraje tolik mých kamarádů, že ani nemůžu být momentálně spokojený. Ale je poctou být ve finále a uděláme všechno, abychom vyhráli," řekl Morata.

"Je skoro nemožné se v současnosti měřit s Barcelonou, ale v jednom utkání se může stát cokoliv. Jedeme do Berlína zvítězit," přidal kouč Juventusu Massimiliano Allegri.

Do sestavy španělského mužstva se vrátil uzdravený Benzema a právě francouzský útočník se v šesté minutě dostal do první větší šance: v šestnáctce si obhodil Lichtsteinera, ale levačkou vystřelil hodně nepřesně.

Na druhé straně Vidalovu přízemní ránu vyrazil brankář Casillas, který 150. startem v LM dorovnal rekord barcelonského záložníka Xaviho. Hostující gólman Buffon zase musel vytáhnout Baleův dalekonosný pokus.

Ve 23. minutě Real otevřel skóre. Rodríguez v pokutovém území spadl po souboji s Chiellinim a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Ronaldo. Hvězdný Portugalec 77. brankou v Lize mistrů dotáhl nejlepšího střelce v historii soutěže Messiho z Barcelony.

Domácí od gólového momentu dominovali a mohli náskok zvýraznit. Ronaldo však krátce před pauzou trefil jen boční síť a Benzemovu střelu na přední tyč zneškodnil pozorný Buffon.

Cristiano Ronaldo byl ze značky pokutového kopu neomylný
Cristiano Ronaldo byl ze značky pokutového kopu neomylný

Naděje Realu zničil Morata

Druhý poločas ale Real začal vlažněji a v 57. minutě na to doplatil. Pogba hlavou vrátil míč do šestnáctky, kde ho snadno převzal Morata a prostřelil Casillase. Madridský odchovanec skóroval i minulý týden v Turíně.

Svěřenci Carla Ancelottiho si v závěrečné půlhodině vytvořili řadu příležitostí, ale tápali v koncovce. Marcelovu povedenou akci nezakončil přesně Bale a cíl nenašla ani Rodríguezova rána.

Real naopak podržel Casillas, jenž vychytal Marchisia. Baleovo střelecké trápení pokračovalo, velšský útočník dvakrát hlavičkoval nad branku. V závěru už hosté postupový výsledek uhájili.

"Moratův gól nás srazil dolů, ale potom jsme se zvedli a vytvořili si několik jasných šancí. Porážky a chyby nám pomohou, abychom byli lepší," řekl obránce Sergio Ramos.

"Ztratili jsme zápas v Turíně. Dnes jsme hráli náš nejlepší fotbal, ale chybělo nám štěstí. Kontrolovali jsme hru a měli mnoho příležitostí, ale bohužel jsme nepřidali druhý gól," litoval kouč Realu Ancelotti.

Juventus, do jehož vedení patří bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd, si zahraje osmé finále Ligy mistrů či jeho předchůdce Poháru mistrů evropských zemí a první od roku 2003.

Real Madrid - Juventus Turín 1:1 (1:0)
Branky: 23. Ronaldo z pen. - 57. Morata. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Isco, Rodríguez - Tévez, Lichtsteiner.
Diváci: 79.000. První zápas: 1:2, postoupil Juventus.

Sestavy:

Real: Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Rodríguez, Kroos, Isco - Bale, Benzema (67. Hernández), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo (79. Barzagli), Pogba (89. Pereyra) - Vidal - Tévez, Morata (84. Llorente). Trenér: Allegri.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud