13. května 2015 • 23:35

Rána pro Real. Nepotřebný Morata mu UKRADL finále LM

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal umí psát velmi silné a zajímavé příběhy. Jeden takový vznikl o španělském útočníkovi Álvaru Moratovi. V loňské sezoně vyhrál s Realem Madrid Ligu mistrů, a protože toužil víc hrát, odešel jako nepotřebný do Juventusu Turín. V aktuálním ročníku ho osud spojil znovu s Realem. V dresu „Staré dámy“ se mu postavil v semifinále Ligy mistrů (2:1 a 1:1). Světe div se, v prvním i odvetném zápase španělský reprezentant vstřelil svému bývalému klubu gól a znemožnil mu cestu za obhajobou ušatého poháru.



MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
1:1
ONLINE
13. května
20:45
Juventus FC
Juventus FC
Góly

Domácí: 23. Ronaldo

Hosté: 58. Morata

Sestavy

Domácí: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Rodríguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema (67. Hernández), Ronaldo.

Hosté: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pogba (89. Pereyra), Pirlo (79. Barzagli), Marchisio – Vidal – Tévez, Morata (84. Llorente).

Náhradníci

Domácí: Navas, Pepe, Coentrão, Illarramendi, Arbeloa, Hernández, Jesé

Hosté: Storari, Barzagli, Padoin, Sturaro, Pereyra, Coman, Llorente

Karty

Domácí: Isco, Rodríguez

Hosté: Tévez, Lichtsteiner

Rozhodčí

Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všichni Švédsko)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Do Turína odcházel z madridské metropole jako náhradník. V systému Carla Ancelottiho, který hraje na jednoho klasického útočníka, nastupoval spíš jako náhradník. Konkurence mezi Karimem Benzemou a Cristianem Ronaldem byla pro něj neúnosná.

Stará pravda praví, že boží mlýny melou pomalu, ale…Dvaadvacetiletý útočník dostal v kádru panujícího italského šampiona šanci a chopil se jí za pačesy. Vybudoval si pozici po boku Carlose Téveze a patří do základní sestavy.

Shodou okolností poslal semifinálový los Ligy mistrů právě Moratův Juventus proti Realu. A Morata se předvedl hned v prvním duelu. Na Juventus Stadium otevřel už v osmé minutě skóre a zasadil první hřebíček do rakve madridského klubu.

VIDEO: Gól v prvním utkání proti Realu

Juventus nakonec domácí utkání vyhrál 2:1. Morata svoji branku neslavil. "Vždy jsem říkal, že bych neslavil, kdybych proti Realu skóroval. Nikdy jsem neřekl o Realu špatné slovo. Jsem tomuto klubu vděčný za to, že mě vychoval.“ říkal po utkání útočník Juventusu.

O týden později se Morata opět po roce představil na Santiago Bernabéu. Na stadionu, o kterém od svých patnácti let toužil a snil o tom, jak bude na něm jednou válet.

Utkání se pro "Juve" nevyvíjelo ideálně. Real vedl v prvním poločase po brance Ronalda z pokutového kopu 1:0. Hosté museli začít útočit. Vstřelený gól by je poslal do Berlína. Tedy do finále milionářské soutěže.

Aby Moratův příběh byl ještě o trochu silnější, fotbalový bůh si vybral právě jeho, aby v 57. minutě vstřelil vyrovnávací a postupovou branku.

VIDEO: Gól v odvěte proti Realu

 

Morata se vrátil na stadion, kde nakoukl do dospělého fotbalu, jako hrdina. Hrdina v cizím dresu, který ani jednu branku do sítě „Bílého baletu“ neslavil.

Jak sám po odvetě v Madridu řekl: „I kdybych vstřelil takových gólů tisíc, nikdy bych neslavil. Odehrát tyto dvě utkání bylo pro mě velice náročné.“ V Realu si teď mohou jen drbat hlavy. Naopak Morata má před sebou další cíl. Vstřelit gól ve finále proti rozjeté Barceloně.

Juventus uhrál na Realu remízu 1:1 a postoupil do finále Ligy mistrů
Juventus uhrál na Realu remízu 1:1 a postoupil do finále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud