4. června 2015 • 15:41

Vždyť byl v Realu... Barcelona žádá, aby za ní Figo nehrál v exhibici

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Barcelona požádala UEFA, aby za ni v exhibičním utkání legend před sobotním finále Ligy mistrů nehrál Luís Figo. Bývalý portugalský záložník je v Katalánsku stále v nemilosti za to, že před patnácti lety přestoupil k nenáviděnému rivalovi Realu Madrid.



Dvaačtyřicetiletý Figo byl původně součástí kombinovaného výběru letošních finalistů LM Barcelony a Juventusu, který se v pátek utká v Berlíně se světovou hvězdnou jedenáctkou. Kvůli protestům fanoušků však španělský mistr zažádal o vyřazení někdejšího portugalského reprezentanta a Evropská fotbalová unie mu vyhověla.

Figo, jenž byl před květnovým odstoupením mezi kandidáty na prezidenta FIFA, působil v Barceloně pět let, než v roce 2000 přestoupil za tehdy rekordní částku 62 milionů eur do Realu. Barcelonští fanoušci to držiteli Zlatého míče nikdy neodpustili a při následných návštěvách Nou Campu na Figa v madridském dresu bučeli, pískali, pálili jeho fotky i dresy a házeli nejrůznější předměty. V roce 2002 mezi nimi dokonce byla i prasečí hlava.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud