6. června 2015 • 23:40

Co rozhodlo finále LM? Barcelonská klasika: trio Messi, Neymar, Suárez

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Luis Suárez gól, Neymar gól. Můžete se rozkrájet, ale všechno je marné. Tihle maníci z Barcelony snad vážně nejdou ubránit. Dobře to ví po finále Ligy mistrů i Juventus Turín. Uruguayec Suárez s Brazilcem Neymarem za podpory třetího do jihoamerické party – Argentince Lionela Messiho – rozhodla, že v Berlíně budou triumfovat Katalánci.



68 minut. Tak dlouho se dařilo Juventusu Turín držet barcelonské trio značky „MSN“ na suchu. Messi, Neymar a Suárez měli na triku do finále v téhle sezoně celkem 172 utkání a nastříleli během nich 121 gólů. V boji o korunu evropského klubového krále, ale dlouho katalánské kanóny mlčely. To byl klíč k tomu, že italský tým živil sen o tom, že obsadí trůn pro vítěze Ligy mistrů.

Probuzení bylo z pohledu „staré dámy“ hodně hořké, ze strany Barcelony ale šlo vlastně o klasiku. Messi se prosadil před pokutovým územím, počkal na pohyb obránce a tvrdě vypálil, gólman Buffon ránu sice za záda nepustil, ale pohotový Suárez byl u odraženého míče a poslal jej do sítě. Recept, jak uhlídat klenoty Barcy, byl v tu chvíli rozcupovaný na kousky. Gólový účet tria „MSN“ dosáhl hodnoty 122.

VIDEO: Barcelona znovu ukázala svoji sílu


A to nebyl konec. Messi se sice nezapsal do historie jako první hráč, který skóroval ve třech finálových duelech Ligy mistrů, ale neměl důvod ke smutku. Jeho parťák Neymar nejdřív zuřil, když mu sudí neuznal gól po hlavičce, při níž mu míč drnkl o ruku a teprve poté se poroučel do sítě, ale pak si spravil náladu. V nastavení, při hře vabank, totiž zakončil kontr do otevřené obrany brankou na 3:1 a podtrhl tím barcelonský triumf.

Střelecké konto „MSN“ se tak uzavřelo na čísle 123. O tom se soupeřům Barcelony v téhle sezoně nejspíš bude hodně dlouho zdát, Juventus nevyjímaje.

Ve finále Ligy mistrů porazili fotbalisté Barcelony Juventus
Ve finále Ligy mistrů porazili fotbalisté Barcelony Juventus

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud