28. července 2015 • 20:04

Velká šance pro odvetu! Sparta na CSKA uhrála remízu 2:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi nadějný výsledek vezou fotbalisté Sparty z hřiště favorizovaného CSKA Moskva. V prvním utkání 3. předkola Ligy mistrů tam uhráli remízu 2:2. Dvakrát dokázali zareagovat na vedoucí gól soupeře, o jejich trefy se postarali Fatai a Krejčí, domácím navíc chytil v první půli brankář Bičík penaltu. Odveta je na programu příští středu na Letné.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 7. • 18:15
CSKA Moskva
CSKA Moskva
2:2
ONLINE
28. července
18:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 14. Dzagojev, 52. Tošić

Hosté: 15. Fatai, 57. Krejčí

Sestavy

Domácí: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Ignaševič, A. Berezuckij, Nababkin (46. Ščennikov) – Wernbloom, Natcho – Tošić (86. Strandberg), Jeremenko, Dzagojev (72. Milanov) – Musa

Hosté: Bičík – Mareček, Holek, Hybš – Frýdek, Dočkal (C) (90+2. Brabec), Vácha, Matějovský, Costa – Fatai (57. Konaté), Krejčí (84. Paixao)

Karty

Domácí: Tošić, Wernbloom, Strandberg

Hosté: Holek, Krejčí, Fatai, Matějovský

Rozhodčí

Estrada – Martínez, Martín (vš. Španělsko)

Stadion

Arena Chimki, Moskva. Kapacita: 18000 diváků.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný zareagoval na nepovedenou ligovou premiéru v Jihlavě, kde Letenští uhráli bezbrankovou remízu, dvěma změnami v sestavě. Místo Steinhöfera se do základní jedenáctky vrátil Costa a v útoku dostal před Paixaem přednost Fatai.

Skóre se v Areně Chimki změnilo už ve 14. minutě, kde se do vápna probil Dzagojev a zamířil přesně k tyči. Vedení ale domácím vydrželo zhruba dvě minuty, protože na opačné straně se k odraženému míči dostal Fatai a připsal si první gól v letenském dresu. O další minutu později mohl dát moskevský tým druhý gól, ale zcela volný Dzagojev tentokrát přestřelil.

VIDEO | Sestřih nejdůležitějších momentů zápasu CSKA - Sparta

Další šanci přidat druhou branku dostal CSKA po půlhodině hry, kdy Holek zbytečným skluzem fauloval Eremenka a rozhodčí nařídil penaltu. K míči se postavil Natcho, ale brankář Bičík jeho pokus zlikvidoval, stejně jako loni v předkole Evropské ligy ve Zwolle. Sparta tehdy remizovala 1:1 a po domácí výhře 3:1 prošla do základní skupiny.

Po přestávce vydržel nerozhodný stav jen osm minut. Sám proti Bičíkovi neuspěl Musa, sparťanský brankář si vzápětí ještě poradil se střelu Eremenka, ale na dorážku Tošice už nedosáhl. Jenže ani tentokrát domácí nedokázali náskok dlouho udržet. Po centru Váchy se totiž hlavou prosadil Krejčí.

Lukáš Vácha v utkání na hřišti CSKA
Lukáš Vácha v utkání na hřišti CSKA

CSKA soupeře přitlačil a v 65. minutě mohl jít potřetí do vedení. Po přímém kopu se ve vápně objevil zcela sám Eremenko, ale ve složité pozici před prázdnou brankou nedokázal trefit míč.

Sparta nakonec remízu udržela, za týden na Letné by jí tak k postupu do závěrečného předkola a udržení naděje na ukončení desetiletého čekání na účast v základní skupině stačila vedle výhry také remíza 0:0 a 1:1.

Branky: 14. Dzagojev, 53. Tošič - 16. Fatai, 56. L. Krejčí. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Martín (všichni Šp.). ŽK: Tošič, Wernbloom, Strandberg - Holek, L. Krejčí, Fatai, Matějovský.

CSKA: Akinfejev - Fernandes, A. Berezuckij, Ignaševič, Nababkin (46. Šennikov) - Tošič (86. Strandberg), Wernbloom, Eremenko, Natcho, Dzagojev (72. Milanov) - Musa. Trenér: Sluckij.

Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Hybš - Frýdek, Matějovský, Vácha, Dočkal (90.+1 J. Brabec), Costa - Fatai (56. Konaté), L. Krejčí (84. M. Paixao). Trenér: Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud