28. července 2015 • 21:18

Skvělý úspěch! Plzeň veze výhru z Izraele, vstřelila dvě branky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň nakročili výborně do boje o účast v hlavní fázi Ligy mistrů. V úvodním zápase 3. předkola zvítězili na hřišti Maccabi Tel Avivu 2:1, trefili se Aidin Mahmutovič a Milan Petržela. Za domácí snižoval v 79. minutě Itzhaki. Západočeši navázali na výborný výkon Sparty, která uhrála remízu 2:2 na hřišti CSKA Moskva.



Odvety se hrají příští týden ve středu, v případě postupu do 4. předkola si oba české kluby zajistí desítky milionů plynoucí z účasti v play off o Ligu mistrů.

Plzeň vyhrála i třináctý zápas v předkolech prestižní soutěže a zároveň domácím připravila teprve druhou prohru na vlastním stadionu za posledních 58 utkání. Odveta se hraje za týden v Plzni.

Trenér Viktorie Miroslav Koubek se rozhodl udělat hned tři změny v sestavě oproti té, která odehrála první dva zápasy sezony. Šanci dostali Mahmutovič , Vaněk a Petržela a trenérovi se maximálně odvděčili. Zatímco Vaněk pomáhal bránit kanonýra soupeře Zahaviho, další dva svými góly přiblížili Plzeň k postupu.

Úvod přitom patřil domácím hnaným fanatickým publikem. Obrana Plzně sice nebyla jistá a pustila soupeře do několika náznaků, ale vždy stihla chybu napravit. Pak ale přišla 17. minuta, po standardní situaci vrátil Limberský míč do křídla na stopera Procházku, který si tělem odstavil protihráče, poslal před branku střílený centr a Mahmutovič zblízka doklepl míč do sítě.

VÍCE O ZÁPASU CSKA MOSKVA - SPARTA PRAHA 2:2 ČTĚTE ZDE>>>

Domácí navíc krátce na to ještě více opařil Petržela. Procházka se znovu proměnil v nahrávače, dlouhým pasem za obranu našel Petrželu, který si ideálně zpracoval míč mimo dosah vybíhajícího gólmana a trefil odkrytou branku.

Zaskočení domácí si nevěděli rady. Pomoc mohla přijít z plzeňské strany po zbytečné ztrátě míče, ale útočník Ben Heim v brejku trefil jen břevno.

Do druhé půle udělal domácí kouč hned dvě změny v ofenzivě, ale výraznější zlepšení nepřišlo. Už se zdálo, že si Plzeň náskok pohlídá, ale 11 minut před koncem chybně vyběhl brankář Kozáčik , který byl po nákopu za obranu u míče později než útočník Itzhaki a ten přehozením do opuštěné branky vykřesal pro domácí naději.

Probudili se i diváci, Maccabi si vytvořilo velký tlak. Blízko vyrovnání byl Rikan, ale Rajtoral jeho ránu do odkryté branky stihl zablokovat. Skóre se mohlo ještě změnit na druhé straně, jenže Kovařík z úhlu opřel míč jen do břevna.

Aidin Mahmutovič se raduje ze vstřelené branky
Aidin Mahmutovič se raduje ze vstřelené branky

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzeň 1:2 (0:2)

Branky: 79. Itzhaki - 17. Mahmutovič, 21. Petržela. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.). ŽK: Ben Haim I., García - Hrošovský . Diváci: 13.000.

Maccabi: Juan Pablo - Špungin, Ben Haim I., García, Ziv - Alberman, Igiebor - Micha (46. Vermouth), Zehavi, Ben Haim II. (63. Itzhaki) - Ben Basat (46. Rikan). Trenér: Jokanovič.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava - Petržela (86. Kopic), D. Kolář (70. Hrošovský), Kovařík - Mahmutovič (75. Holenda). Trenér: M. Koubek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 7. • 19:30
Maccabi Tel-Aviv FC
Maccabi Tel-Aviv FC
1:2
ONLINE
28. července
19:30
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 79. Itzhaki

Hosté: 17. Mahmutović, 21. Petržela

Sestavy

Domácí: Juan Pablo – Špungin, García, Ben Haim I, Ziv – Igiebor, Alberman – Miha (46. Vermouth), Zahavi (C), Ben Haim II (64. Itzhaki) – Ben Basat (46. Rikan). Trenér: Slaviša Jokanović.

Hosté: Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský (C) – Vaněk, Hořava – Petržela (86. Kopic), Kolář (70. Hrošovský), Kovařík – Mahmutović (75. Holenda). Trenér: Miroslav Koubek.

Karty

Domácí: Ben Haim I, García

Hosté: Hrošovský

Rozhodčí

Alexej Kulbakov – Dmitrij Žuk, Oleg Maslyjanko (všichni BLR)

Stadion

Bloomfield Stadium, Tel-Aviv-Yāfā

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud