29. července 2015 • 04:50

Změny, které vyšly. Fatai pálil za Spartu, Petržela za Plzeň

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní duely třetího předkola Ligy mistrů vyšly Spartě i Plzni. Výjimečný cit na sestavu ukázali oba trenéři nejlepších českých klubů. Zdeněk Ščasný zařadil do základu Kehinde Fataie - nigerijský forvard otevřel skóre utkání. Milan Petržela zase dostal od Miroslava Koubka důvěru na pravé straně plzeňské zálohy a v Izraeli zvyšoval na 2:0. Utkání vyšlo i dalšímu nováčkovi v sestavě, Aidinu Mahmutovičovi. Bosenský forvard po nahrávce Václava Procházky dával první branku českého mistra.



Kehinde Fatai (útočník)

Fatai nahradil v základní jedenáctce Portugalce Paixaa, který nepřesvědčil v ligové premiéře s Jihlavou. Nigerijský rychlík o sobě na sparťanském hrotu dával pořádně vědět. Odehrál 57 minut, stihl vstřelit důležitou úvodní branku, k tomu nepříjemně zasáhl do obličeje domácího obránce Nababkina, který musel střídat.

"Fataie jsme postavili proto, že jsme chtěli rychlost dopředu. Určitě to vyšlo. Ono to tak je: v zápase něco uděláte - minule jsem dal Litsingiho  a kdyby dal v Jihlavě gól, všichni by říkali, jak to bylo skvělé. On ho nedal, a pak se říkalo, že Litsingi nemá na Spartu. Musíte se na to dívat trochu s nadhledem," vysvětloval trenér Zdeněk Ščasný.

VIDEO: sestřih klíčových momentů utkání CSKA - Sparta 

Milan Petržela (záložník)

Největší překvapení v plzeňské jedenáctce. Drobný záložník dostal přednost před Janem Kopicem, nejdražší letní posilou klubu. Pro bývalého reprezentanta hrály zkušenosti z velkých zápasů i fakt, že patří mezi brejkové typy fotbalistů, kterým svědčí náběhy do otevřené obrany při očekávaném tlaku domácího Maccabi. Milan Petržela se uvedl fantasticky. Po nádherném pasu od Václava Procházky se ocitl sám před brankářem a bezpečně proměnil. Ve 21. minutě zvyšoval už na 2:0.

„Není to těžké, máme dvacet hráčů, ti jsou rovnocenní. Rozhodujeme se podle soupeřů, podle průběhu utkání,“ řekl ke změně v sestavě plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Aidin Mahmutovič (útočník)

Zařazení Mahmutoviče se dalo očekávat. Jde opět o rychlého hráče do tahu, jako dělaného pro brejkové situace. Mahmutovič splnil přesně to, co se po útočnících chce. V 17. minutě si počkal na přihrávku Procházky a poslal Plzeň do vedení 1:0.

„Bylo potřeba být v aktivním bloku a chodit do brejků. Proto šli do sestavy hráči, kteří tyhle schopnosti mají. Ať už Mahmutovič nebo Petržela. V prvním poločase se nám to podařilo zrealizovat," chválil Koubek.

VIDEO: sestřih utkání Maccabi - Plzeň

Plzeňský trenér Miroslav Koubek během utkání na hřišti Maccabi Tel Aviv
Plzeňský trenér Miroslav Koubek během utkání na hřišti Maccabi Tel Aviv

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud