28. července 2015 • 22:15

Matějovský radil Bičíkovi s penaltou: Měl jsem zůstat stát!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechat se svázat rychlým gólem? Pro Davida Bičíka neznámé rozpoložení. Brankář Sparty na hřišti CSKA Moskva inkasoval už ve 14. minutě, ještě během první půle ale s ledovým klidem zlikvidoval domácím pokutový kop a zadělal na dobrý výsledek. Sparta upekla ve 3. předkole Ligy mistrů nadějnou remízu 2:2, za týden v odvetě bude o co hrát.



Po strhující pasáži, kdy se ve 14. minutě probil do vápna a přesně vypálil Alan Dzagojev, načež o dvě minuty později srovnal Kehinde Fatai, se dění v Chimki Areně na čas uklidnilo. Po půl hodině ale klid zbraní narušil zbytečným skluzem ve vápně Mario Holek. Rozhodčí neváhal, pískl penaltu, míč si na puntík postavil Bebras Natcho.

„Při přípravě jsem dostal od trenéra Pavla Srníčka flešku, kde bylo snad šest sedm penalt od Natcha a taky od Doumbii, který už tu ale není. Sledoval jsem to a Natcho vždycky do poslední chvíle čeká, jestli tam ten gólman bude nějak tancovat, nebo zůstane stát. Tak jsem se ho snažil rozhodit tím, že jsem držel, stál jsem co nejdéle, abych mu nepadnul zbytečně a dal bych mu tím velkou šanci,“ popsal své úspěšné počínání při penaltě sparťanský brankář, kterému se před exekucí snažil radit i spoluhráč Marek Matějovský.

„Říkal úplně to samý, abych zůstal stát. Já ale na poslední chvíli riskl levou stranu a vyšlo to,“ přiznal hrdina Sparty, který v zápase čelil celkem sedmi střelám. V druhé půli nestačil ještě na dorážku Zorana Tošiče, na kterou ale zareagoval přesnou hlavičkou Ladislav Krejčí a dal výsledku finální podobu.

VIDEO: Podívejte se na NEJ momenty zápasu CSKA - Sparta


„Odvetu hrajeme doma, takže jistá výhoda tu je. Ale oni jsou tak silní, že si myslím, že jim je jedno, jestli hrají doma, nebo venku,“ nechal otevřené šance do odvety Bičík, který má s lapáním penalt zkušenosti. Loni v předkole Evropské ligy ve Zwolle také zlikvidoval pokutový kop. Sparta tehdy remizovala 1:1 a po domácí výhře 3:1 prošla do základní skupiny.

„Jo, to si pamatuji. Kéž by to tak bylo i tady. Ale ještě je devadesát minut před námi,“ uzavřel 34letý brankář, který okusil Ligu mistrů poprvé. Snad odveta, která se hraje na Letné za týden, pro něj nebude letos posledním zápasem v milionářské soutěži.

Alan Dzagoev překonal Davida Bičíka CSKA vedlo 1:0
Alan Dzagoev překonal Davida Bičíka CSKA vedlo 1:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud