Jonáš Bartoš
4. srpna 2015 • 15:15

Uzdravený kapitán Limberský nastoupí: Soupeř má skulinky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu na Dukle (0:1) fandil svým spoluhráčům jen v civilu. David Limberský nechtěl riskovat, aby si zhoršil problémy s přitahovačem stehenního svalu. Na středeční odvetu 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv už je ale plzeňský kapitán nachystaný. „Od pondělka trénuju naplno,“ uvedl 31letý obránce.



Jde o post, který v případě Limberského absence citelně hoří. Levý obránce a plzeňský kapitán je klíčovou postavou týmu, neochvějnou jistotou a vztyčným totemem, který převzal pásku pro lídra po Pavlu Horváthovi .

Pokud by Limberský nemohl nastoupit do odvety s Maccabi, šlo by opravdu o velkou, těžko zacelitelnou ztrátu. Reprezentační bek ale zdravotní neduhy včas doléčil a do středeční bitvy před vyprodanou Doosan Arénou půjde nachystaný.

Limberský: Nejsme tým, který by mohl hrát na 0:0
Video se připravuje ...

„Měl jsem trošku problém s přitahovačem stehenního svalu, ale od včerejška (pondělí) trénuju naplno. Do zítřejšího zápasu budu stoprocentně připravený,“ hlásil Limberský na úterní tiskové konferenci.

Reprezentační obránce kvůli zdravotním problémům vynechal sobotní ligový duel na Dukle. „Šlo o nedobrovolné volno, kdybych byl stoprocentně připravený, pravděpodobně bych hrál. Ale nechtěli jsme riskovat, odpočinul jsem si, nabral síly a myslím, že budu na Maccabi dobře připravený,“ dodal klíčový muž plzeňské defenzivy.

Je srovnatelný s Kodaní, tvrdí o soupeři

Západočeská osmička patří k nejzkušenějším borcům v týmu. Limberský zažil obě plzeňské účasti v Lize mistrů, patří k oporám národního týmu. Pro důležitou odvetu s Maccabi, která Plzni v případě postupu zajistí účast v podzimní pohárové Evropě, jde prakticky o nenahraditelného muže.

„Maccabi je extrémně silné na míči, ale také má nějaké skulinky. Co se týče držení míče, patří k top mužstvům ze soupeřů, se kterými jsme v předkolech Ligy mistrů hráli a řadím ho hodně vysoko. Je srovnatelné s Kodaní či Mariborem,“ varoval plzeňský kapitán.

Český mistr jde do domácí odvety ve slušné pozici, v izraelském parnu urval výhru 2:1. „Jsme chytří kluci, umíme počítat, jaký výsledek nám v odvetě stačí. Ale nemyslím si, že jsem tým, co celý zápas dokáže hrát na 0:0. Zkusili jsme to v odvetě s Trondheimem (srpen 2011), kde se nám první poločas hrubě nepovedl, prohráli jsme ho 0:1 (Plzeň pak zápas otočila a zvítězila 3:2). Nebudeme chtít na nic čekat a před vlastními fanoušky se snažit hrát dopředu,“ nastínil plány Limberský.

Koubek: Prohru na Dukle jsme hodili za hlavu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud