Jakub Dvořák
5. srpna 2015 • 04:57

Ščasný řeší před CSKA rébus: Ke Krejčímu Lafatu, nebo Fataie?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE: 18:45 | Postavit uzdraveného kapitána, nebo uragán, který na moskevskou obranu platil? Trenér Sparty Zdeněk Ščasný řeší před zítřejší odvetou 3. Předkola proti CSKA menší rébus. O víkendu v zápase proti Baníku (3:1) se střelecky prosadil jak navrátilec David Lafata, tak i nigerijský obr Kehinde Fatai.



Navíc se ukázala další letní posila. Franci Litsingi, kterého kouč Sparty na úterní tiskové konferenci chválil. „Konečně ukázal to, co od něj chci,“ komentoval jeho sobotní výkon Ščasný.

V dnešní odvetě bude mít kompletní kádr. Chybět Ščasnému bude pouze záložník Michal Breznaník, který musel v ligovém utkání proti Baníku Ostrava (3:1) střídat. „Všichni až na něj jsou fit,“ řekl sparťanský trenér.

Znamená to tedy, že do sestavy se vrátí brankář David Bičík, Lukáš Vácha a pozici levého halvbeka zřejmě opět obsadí Costa, který sice o víkendu pykal za disciplinární trest, avšak v Moskvě podal na této pozici kvalitní výkon, který korunoval asistencí při prvním gólu Sparty.

SLUCKIJ: Pomůže nám zkušenost s takovými zápasy
Video se připravuje ...

Velký otazník visí nad útočnou dvojicí. Ščasný má na výběr hned ze tří útočníků. Dost nepravděpodobný start je Marka Paixaa. Ten o víkendu proti Baníku doslova nebyl vidět.

„Sami jste viděli, jak Paixao hrál. I proto odehrál Lafata celé utkání,“ řekl kouč Letenských o portugalském forvardovi, který se v soutěžních zápasech zatím trápí. Šanci tak ve dvojici s Ladislavem Krejčím by měl dostat buď Fatai, nebo uzdravený kapitán Lafata.

Kapitán Lafata: Snad nás nakopne výhra nad Baníkem
Video se připravuje ...

Podle infromací Deníku Sportu to vypadá na pětadvacetiletého Nigerijce. „Fataiova rychlost byla v předchozím duelu platná a měl by se v zápase objevit,“ naznačil Ščasný. „Ale ještě nemá natrénováno, aby zvládl devadesát minut.“ Z Lafaty tak může být žolík, který naskočí do zápasu až v průběhu hry.

Dobrý dojem v sobotu udělal také Franci Litsingi, kterého Ščasný pochválil. „Konečně ukázal to, co od něj očekávám,“ uvedl sparťanský lodivod.

Více o utkání Sparty proti CSKA Moskva čtěte ve středečním vydání Deníku Sport.

TITULKAFoto sport

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Ostrava 3:1. Trápení utnul kapitán Lafata
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud