5. srpna 2015 • 16:06

CSKA dostalo trest za chuligány. Ruská média se bojí duelu na Spartě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise ruského fotbalového svazu dnes potrestala CSKA Moskva za rasistické skandování fanoušků při sobotním ligovém utkání s dagestánským týmem Anži Machačkala. Trest ve formě uzavření domácího kotle na jeden zápas na tým dopadl těsně před dnešním odvetným zápasem 3. předkola Ligy mistrů se Spartou v Praze.



Podle ruské agentury TASS se chováním fanoušků CSKA zabývá nejen vedení ruského fotbalu, ale i vyšetřovací orgány ministerstva vnitra. Svazoví činovníci v čele s šéfem disciplinární komise Arturem Grigorjancem prý považují za jisté, že v kauze bude zahájeno trestní stíhání.

Mezi ruskými sportovními komentátory panují před dnešním utkáním obavy, protože fanoušci CSKA jsou nevybíravým chováním proslulí. Podle moskevského rozhlasu bude zápas v Praze pro ruské fotbalisty komplikovaný nejen na hřišti, ale možná ještě víc v hledišti.

"Spousta chuligánských výtržností fanoušků přivedla CSKA na okraj diskvalifikace z evropských pohárových soutěží. Budou-li se opakovat loňské zářijové incidenty z utkání s AS Řím, UEFA nebude mít s moskevským týmem slitování," uvedla rozhlasová stanice Echo Moskvy.

Klub loni za rasistické projevy a řádění chuligánů při zápase v Římě musel odehrát dva zápasy Ligy mistrů bez diváků a zaplatit pokutu 100.000 eur. CSKA už má na svém kontě dlouhou řadu trestů, a pokud se výtržnosti budou opakovat, hrozí klubu diskvalifikace.

Vše o zápasech Plzně a Sparty o Ligu mistrů najdete ZDE »

Duel Sparta - CSKA Moskva sledujte ONLINE ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud