5. srpna 2015 • 20:38

Konec nadějí na LM! Sparta skvěle začala, pak s CSKA padla 2:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o Lize mistrů je pryč. Fotbalisté Sparty prohráli v domácí odvetě 3. předkola s CSKA Moskva 2:3 a po remíze 2:2 v prvním utkání pro ně naděje na účast v milionářské soutěži zhasla. Přitom v 16. minutě na Letné vedli už 2:0 po gólech Krejčího a Fataie. Pak se však ruskému klubu povedl obrat, Sparta navíc dohrávala v deseti bez vyloučeného Marka Matějovského. Českého vicemistra čeká nyní účast ve 4. předkole Evropské ligy, desetileté čekání Sparty na účast ve skupině Ligy mistrů se znovu protáhne.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 8. • 18:45
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
2:3
ONLINE
5. srpna
18:45
CSKA Moskva
CSKA Moskva
Góly

Domácí: 6. Krejčí, 16. Fatai

Hosté: 34. Musa, 51. Musa, 76. Dzagojev

Sestavy

Domácí: Bičík – Mareček, Holek (64. Konaté), Hybš – Frýdek, Matějovský, Vácha, Dočkal (C), Costa – Krejčí (87. Hušbauer), Fatai (54. Lafata)

Hosté: Akinfejev (C) – Fernandes, Berezuckij V., Berezuckij A., Nababkin – Wernbloom, Natcho (80. Ignaševič) – Tošić (82. Milanov), Jeremenko, Dzagojev (90+4. Golovin) – Musa

Karty

Domácí: Frýdek, Matějovský (č), Hušbauer

Hosté: A. Berezuckij

Rozhodčí

Mazzoleni – Manganelli, Galloni

Stadion

Generali Arena

Návštěva

16 580 diváků

Sparta nastoupila v totožné sestavě jako v Moskvě a uzdravený kapitán Lafata , který dal v sobotu gól Ostravě, zůstal jen na lavičce. Domácí začali výborně a v šesté minutě využili hned první větší šanci. Fatai přihrávkou z pravé strany vybídl Krejčího, který zblízka překonal gólmana Akinfejeva.

Letenští pokračovali v aktivní hře a v 16. minutě se radovali podruhé. Dočkal našel na zadní tyči Fataie a ten se štěstím propálil brankáře CSKA. Nigerijská ofenzivní posila skórovala ve třetím soutěžním utkání po sobě.

Ščasný po prohře s CSKA: Rozhodčí hrubě ovlivnil utkání
Video se připravuje ...

O chvíli později Fatai zahrozil znovu, jeho střelu "šajtlí" však tentokrát Akinfejev konečky prstů vytáhl na roh. Hráči CSKA se dlouho trápili, ale ve 34. minutě z ničeho nic snížili. Eremenko na polovině sebral míč Matějovskému a poslal do úniku Musu, jenž překonal Bičíka . Sparta hodně znervózněla a její branku pak z dálky těsně minul Tošič.

Sparťané nezachytili vstup do druhého poločasu a v 51. minutě podruhé inkasovali. Musa po přihrávce Nababkina potrestal špatnou komunikaci domácí defenzivy, která poté zaváhala i po rohovém kopu a Bičík musel vytěsnit hlavičku úplně volného Eremenka.

Marek Matějovský nesouhlasí s červenou kartou
Marek Matějovský nesouhlasí s červenou kartou

Trenér Ščasný poslal na hřiště Lafatu a sparťanský kanonýr se málem hned uvedl gólem, z voleje však trefil tyčku. V 64. minutě přišla pro domácí další velká komplikace, protože záložník Matějovský za skluz proti Fernandesovi dostal od rozhodčího červenou kartu.

Sparta se i v deseti snažila být aktivnější, Lafata se po rohu marně dožadoval penalty, Konatého ránu z úhlu vyrazil Akinfejev. V 76. minutě CSKA udeřil potřetí, Dzagojev se otočil okolo dvou obránců a prosadil se povedenou ranou stejně jako v prvním utkání.

Loni Sparta ve stejné fázi kvalifikace o Ligu mistrů nestačila na švédské Malmö. Při pátečním losu se dozví jméno soupeře pro boje o Evropskou ligu.

Dočkal: Ptal jsem se rozhodčí, jestli je spokojený. Řekl, že ano
Video se připravuje ...

Rus se víc svíjel, řekl Krejčí o červené pro Matějovského
Video se připravuje ...

Branky: 6. Krejčí, 16. Fatai - 34. a 51. Musa, 76. Dzagojev. Rozhodčí: Mazzoleni - Manganelli, Galloni (všichni It.). ŽK: Frýdek, Hušbauer - A. Berezuckij. ČK: 64. Matějovský (Sparta). Diváci: 16.580. První zápas: 2:2, postoupil CSKA Moskva.

Sparta: Bičík - Mareček, Holek (64. Konaté), Hybš - Frýdek, Matějovský, Vácha , Dočkal, Costa - Fatai (54. Lafata), Krejčí (87. Hušbauer). Trenér: Ščasný.

CSKA: Akinfejev - Fernandes, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Nababkin - Tošič (82. Milanov), Wernbloom, Eremenko, Natcho (80. Ignaševič), Dzagojev (90.+3 Golovin) - Musa. Trenér: Sluckij.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud