Jakub Dvořák
5. srpna 2015 • 20:30

Černý den Matějovského! Chyba před prvním gólem, pak vyloučení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle zápas nebude Marek Matějovský vzpomínat vůbec v dobrém. V odvetě třetího předkola Ligy mistrů nejdříve chyboval před první brankou CSKA a ve druhém poločase ho rozhodčí po ostrém skluzu vyloučil.



Zápas blbec. Jinak si odvetu proti CSKA Marek Matějovský pamatovat nebude. První jeho velké zaváhání přišlo při brance ruského týmu. Sparta vedla pohodlně 2:0 a vše vypadalo na povedený zápas. Jenže přišla 34. minuta. Sparťanský záložník ztratil lehkomyslně míč ve středu hřiště, čehož okamžitě využili draví hráči moskevského klubu ke snížení na 1:2.

Marek Matějovský a Mário Fernandés jdou do skluzu, po kterém dostal červenou kartu
Marek Matějovský a Mário Fernandés jdou do skluzu, po kterém dostal červenou kartu

Ve druhém poločase dokonce ruský soupeř vyrovnal po zmatcích ve sparťanské obraně. I tak se ale Letenští vzchopili a s příchodem kapitána Davida Lafaty na trávník dostali soupeře pod tlak. Jenže přišla další nešťastná chvíle pro zkušeného středopolaře Matějovského.

Ve středu hřiště ostře zajel do Maria Fernandese a italský sudí Paolo Mazzoleni ani na vteřinu neváhal. Z kapsy vytáhl červenou kartu a poslal sparťanského špílmachra do sprch. Přitom oba hráči šli nohama proti sobě, žlutá karta by byla dostatečným trestem. Rozhodčí proti sobě tímto verdiktem poštval nejen domácí publikum, ale také celý realizační tým Sparty. Protesty však byly marné.

Rus se víc svíjel, řekl Krejčí o červené pro Matějovského
Video se připravuje ...

Vyloučení Matějovského dokázalo CSKA Moskva využít. V 76. minutě se na velkém vápně uvolnil záložník Alan Dzagojev a poslal svůj tým do vedení 3:2, které znamenalo konec sparťanských nadějí.

Pro Matějovského to není první takový okamžik. V roce 2010 se nechal ve 3. předkole Ligy mistrů hloupě vyloučit na hřišti polského Lechu Poznaň a vyfasoval třízápasový distanc.

Tehdy však Sparta postoupila, po odvetě s CSKA Moskva její cesta do Ligy mistrů skončila.

Dočkal: Ptal jsem se rozhodčí, jestli je spokojený. Řekl, že ano
Video se připravuje ...

Ščasný po prohře s CSKA: Rozhodčí hrubě ovlivnil utkání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud