6. srpna 2015 • 04:55

Černá středa! Po krachu Sparty a Plzně v LM smutnil Čech i Vrba

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal prožil černou středu: Sparta i Plzeň přišly o šanci zahrát si Ligu mistrů, když Letenští nad favorizovaným CSKA Moskva vedli dokonce 2:0, ale prohráli 2:3, a Viktoria dostala od Maccabi Tel Aviv dva góly během sedmi minut ve druhém poločase. Krachem ve třetím předkole přišly oba celky i o jistý bonus 146 milionů za postup do play off. Trpké porážky zaskočily a rozesmutnily i dvě velké osobnosti českého fotbalu, Petra Čecha a reprezentačního kouče Pavla Vrbu.



Gólman Arsenalu Petr Čech pečlivě sledoval boj „své“ Sparty, kde působil před odchodem do ciziny, a průběžně ho komentoval na svém twitterovém účtu.

V poločase odpovídal, že je s výsledkem 2:1 pro Spartu spokojený, ale že je to těsný zápas. A jak se ukázalo, měl pravdu, CSKA duel (i díky červené kartě pro Marka Matějovského a pak neodpískané penaltě po zákroku na Davida Lafatu ) dokázalo otočit.

Večer pak přišel šok v podobě vyřazení Plzně, která byla po úvodní výhře 2:1 na hřišti Maccabi Tel Aviv v ještě luxusnější pozici. „Smolný den pro český fotbal! Velká škoda,“ psal Čech na Twitteru se smutnými smajlíky.

Pavel Vrba o konci Plzně v Lize mistrů

Smutek a zděšení prožíval i reprezentační kouč Pavel Vrba , který byl osobně na zápase v Plzni. „Nikdo to nečekal, jsem z toho hodně zklamaný,“ uvedl v České televizi. „Přišlo mi, že Plzeň byla hodně motivovaná výsledkem. Jako by je ten výsledek brzdil. Někdy to je na škodu,“ tvrdí.

„Byl to takový boj, hráli na 0:0, a po přestávce dostali dva góly. Byl bych radši, kdyby byla Viktorka aktivnější na míči. Věřil jsem, že dnes postoupí obě mužstva i Sparta, ale nakonec se to nepovedlo ani jednomu,“ smutnil Vrba, který nemohl být spokojený ani s výkony reprezentantů. „Představoval jsem si lepší formu,“ připustil s tím, že po prvních zápasech by říkal něco jiného…

Vše o konci Sparty a Plzně v Lize mistrů najdete ZDE »

Dočkal: Ptal jsem se rozhodčí, jestli je spokojený. Řekl, že ano
Video se připravuje ...

Zklamaný Kolář: Gól zanechal stopy, pak jsme jen nakopávali míče
Video se připravuje ...

Rus se víc svíjel, řekl Krejčí o červené pro Matějovského
Video se připravuje ...

Vše bylo obráceně, než jsme chtěli, řekl Koubek po konci Plzně v LM
Video se připravuje ...

Ščasný po prohře s CSKA: Rozhodčí hrubě ovlivnil utkání
Video se připravuje ...

David Limberský po nešťastné odvetě s Maccabi
David Limberský po nešťastné odvetě s Maccabi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud