18. srpna 2015 • 22:55

Supersólo i superstřela! Skvělý Depay odčinil Carrickův vlastňák

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United má za sebou první utkání v boji o postup do skupinové fáze Ligy mistrů proti Bruggám (3:1). Dvěma parádními góly ho z průšvihu vysekala letní posila Memphis Depay. Nejdříve vyškolil obranu belgického celku, vzápětí střelou zpoza vápna nedal brankáři šanci. Všemu ale předcházel vlastenec Michaela Carricka, který na začátku zápasu vystrašil Old Trafford.



Nebyl to zrovna nejlepší vstup do utkání. Hned v osmé minutě přišel ze standardní situace centr do pokutového území a záložník domácího týmu Michael Carrick si ho srazil přímo do vlastní branky za záda brankáře Sergia Romera.

VIDEO: Vlastní gól Michaela Carricka

Jenže kádr United od léta disponuje drahokamem, který mu má pomoci zpátky mezi evropskou elitu. A nizozemský kouzelník Memphis Depay ukázal, proč si jej Louis van Gaal přivedl.

Ve 13. minutě prošel pokutovým územím Brugg jako nůž máslem. Vyškolil čtyři obránce a s přehledem uklidil míč k tyči. Brankář Sébastien Bruzzese neměl nárok zasáhnout.

VIDEO: První gól Memphise Depaye

Ještě větší paráda od šikovného rychlíka přišla těsně před koncem prvního poločasu. Tak jak je u něj zvykem si navedl míč na silnější pravou nohu a zpoza vápna parádně vypálil. Jeho chytrý obstřel poslal Manchester do kabin s jednobrankovým vedením.

VIDEO: Druhý gól Memphise Depaye

Ve druhém poločase mohl jedenadvacetiletý Nizozemec dokonce zkompletovat hattrick. Wayne Rooney mu efektně přihrál míč patou, ale Depay tentokrát nezachoval chladnou hlavu a střelou z první netrefil vůbec branku.

V závěru utkání se dokázal trefit i záložník Marouanne Fellaini a United vyhráli 3:1. Hlavním hrdinou byl ale jednoznačně Depay. Bůh ví, jak by favorit dopadl bez něj.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud