27. srpna 2015 • 12:22

Pomohl CSKA k postupu do LM? Královec nás zařízl, zuří Sporting

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco se v českém fotbale rozjela aféra kolem Romana Berbra a jeho vlivu na rozhodčí, čeští sudí se řeší i v zahraničí. A ani tam nejde o příjemné novinky. Fanoušci Sportingu Lisabon si totiž stěžují na Pavla Královce a jeho asistenty, že byli jedním z důvodů vyřazení Portugalců na půdě CSKA v play off o Ligu mistrů. Podle dostupných záběrů se ale Královec rozhodl správně.



Pavel Královec stihl ještě před zápasem CSKA proti Sportingu z Moskvy poslat prohlášení k aféře, kterou svojí zpovědí pro deník Sport rozpoutal bývalý elitní sudí Libor Kovařík. Královec v něm hájí Romana Berbra i komisi rozhodčích.

Na hřišti pak byl možná ještě myšlenkami v Česku, i když utkání zvládl podle expertů dobře. Ne tak ovšem podle Sportingu, protože se podle hostujícího týmu měl dopustit hned dvou závažných chyb. Při vyrovnávacím gólu Královec podle Sportingu přehlédl, že střelec Doumbia dostal míč do sítě rukou. Podle všeho to ale Královec vyřešil správně.

VIDEO | Doumbia dal gól rukou, Královec ho zřejmě správně uznal


Doumbia pak přidal další, tentokrát už jasně regulérní gól. Stav byl tedy 2:1 pro CSKA, celkový výsledek byl naprosto vyrovnaný. V závěru utkání ale mohl Sporting rozhodnout.

Portugalci rozehráli rohový kop a hostující hráč dostal míč hlavou do sítě. Jenže to už Královec pískal na píšťalku. Asistent mu totiž praporkem naznačil, že míč opustil hrací plochu, ještě než se dostal do vápna CSKA.

V tomto případě podle dostupných záběrů těžko soudit, zda se Královec a spol. rozhodli správně, zřejmě ano. Sporting každopádně cítil velkou křivdu.

VIDEO | Neuznaný gól Sportingu v čase 1:55

„Doumbia a Královec porazili Sporting,“ hlásal titulek jednoho z portugalských deníků. „Sporting vyrovnal, ale Královec gól neuznal. Přitom pro to neměl žádný důvod,“ komentoval bolestivou prohru jiný.

Sporting Lisabon každopádně vstřebává obrovský smutek. Pryč jsou sny o Lize mistrů i důležitá finanční odměna. Vinu na tom podle portugalských fanoušků mají Pavel Královec a jeho asistenti Martin Wilczek a Roman Slyško (Slovensko).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud