15. září 2015 • 23:20

Hrůzné zranění Shawa z United. Přepůlili mu nohu, hlesl Owen

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takové obrázky z fotbalových hřišť opravdu nechcete vidět. Talentovaný obránce Luke Shaw z Manchesteru United v úvodním utkání základní skupiny Ligy mistrů na hřišti PSV Eindhoven odehrál jen čtvrt hodiny. Po souboji s domácím Hectorem Morenem utrpěl ošklivou dvojitou zlomeninu pravé nohy a podle trenéra Louise van Gaala bude mimo hru asi půl roku. Ze hřiště ho odnášeli na nosítkách s kyslíkovým přístrojem. Levý bek Van Gaalovy družiny naštěstí už chvíli po zranění vzkázal, že je v pořádku a vrátí se ještě silnější.



Shaw se ve 14. minutě pustil do sprinterského průniku do soupeřova vápna. Míč měl přilepený na noze, před sebou hradbu obránců. Drzý průnik mu zatarasil až Hector Moreno. Skluzem sice čistě zasáhl balon, nicméně při obranném zákroku trefil i rozběhlého mladíka United.

Talentovaný anglický obránce se s velkým řevem skácel k zemi a okamžitě se chytil za pravou nohu. Tohle nebude dobré, bylo jasné každému, kdo ošklivý střet viděl. Shawa poté dlouho ošetřovali přímo na trávníku, museli mu na obličej nasadit kyslíkovou masku.

"Je to ošklivá dvojitá zlomenina. Po návratu půjde na operaci zřejmě v Manchesteru. Je to smutné pro něj, ale také pro celý náš tým. Byl v šatně s kyslíkovou maskou a plakal," řekl na tiskové konferenci Van Gaal.

Děsivě vypadající zranění vyvolalo velký ohlas. "Je to věc, kterou znovu vidět nechcete. Strašné zranění, prakticky mu přelomil nohu vejpůl. Opravdu příšerné," komentoval to někdejší slavný útočník Michael Owen, sám léta bojující s četnými zdravotními problémy.

"Strašné vidět, co se stalo. Brácho, přeji ti všechno nejlepší, zůstaň silný a vrátíš se ještě lepší," napsal na Twitter záložník Dortmundu Adnan Januzaj, který v Německu hostuje právě z United. "Držím ti palce, uzdrav se brzy," dodal i záložník Arsenalu Aaron Ramsey.

Některé televizní stanice dokonce odmítaly vysílat opakovaný záznam, tak moc vypadal Shawův pád otřesně. Jeden z největších talentů anglického fotbalu je ale velký bojovník. Zhruba hodinu po zranění už komunikoval směrem k veřejnosti.

"Děkuji všem za zprávy. Slovy nedokážu popsat, jak jsem zničený. Ale má cesta k uzdravení začíná právě teď, vrátím se ještě silnější," vzkázal fanouškům prostřednictvím sociálních sítí.

Moreno odmítl, že by šel do souboje s cílem Shawa zasáhnout. "Je mi ho líto. Cítím se opravdu špatně, protože vím, jaké to je. Něco podobného se mi stalo během světového šampionátu proti Nizozemsku," připomněl mexický reprezentant, že si vloni po střetu s protihráčem přivodil zlomeninu holenní kosti. "Nebyl to záměr, abych ho zranil. Chci mu popřát vše nejlepší, ale raději bych byl, kdyby se to nestalo," dodal Moreno.

Pro United celkově nešlo o povedený večer. Na hřišti PSV překvapivě prohráli 1:2 a cestu za postupem ze skupiny B si už v prvním utkání zkomplikovali.

Luka Shaw z Manchesteru United padá po souboji s Hectorem Morenem z PSV
Luka Shaw z Manchesteru United padá po souboji s Hectorem Morenem z PSV

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud