16. září 2015 • 12:21

Depay dal za United kouzelný gól. Proti „svým“ zůstal smutný

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vrátil se tam, kde odstartovala jeho hvězdná kariéra. Záložník Memphis Depay nastoupil proti „svým“ a dal jim pořádně zabrat. Svůj comeback na půdu PSV Eindhoven okořenil nádhernou brankou. Pak ale Manchesteru United došel dech a domácí otočili skóre. V úvodním duelu Ligy mistrů překvapivě oslavili vítězství 2:1.



O víkendu v ligovém šlágru s Liverpoolem (3:1) příliš nenadchl, Depay byl vystřídán už o poločasové přestávce. Zklamání ovšem dokázal přetavit v impozantní výkon v Lize mistrů, v úterním zápase proti PSV patřil mezi nejlepší hráče anglického týmu.

„Přestože v Premier League zatím podává kolísavé výkony, v Evropě může mít na hru Manchesteru United zásadní vliv,“ napsal britský list Daily Mirror.

Pro defenzivu PSV byl Depay velkou hrozbou. Jeho neustálé a neúnavné náběhy za obranu jí způsobovaly velké problémy. Jeden využil ve 40. minutě po načasované přihrávce Daleyho Blinda. Chytře se prosmýkl mezi dvěma obránci a přesným zakončením korunoval vydařenou útočnou akci. „Byl to skvělý gól,“ potěšilo obránce Chrise Smallinga.

Depay mohl přidat další, stejně tak i jeho spoluhráči, ale v koncovce postrádali přesnost. Toho nakonec využili domácí. Moreno těsně před přestávkou vyrovnal a ve druhém poločase otočil skóre Narsingh.

„Z prohry můžeme vinit jen sami sebe. Vytvořili jsme si spoustu šancí na to, abychom dotáhli zápas do vítězného konce. Ale byli jsme nepřesní,“ uvedl kouč Van Gaal. „Už po utkání s Tottenhamem jsem řekl, že musíme střílet víc branek než soupeři. PSV Eindhoven byl velmi efektivní. V podstatě skóroval z ničeho…“

Doplnil, že United v letošní sezoně dominovali v každém utkání, a proto mu nejde na rozum, proč toho nedokážou jeho svěřenci využívat.

David De Gea byl na Morenovu střelu krátký
David De Gea byl na Morenovu střelu krátký

Svůj názor nabídl Paul Scholes, bývalý legendární záložník Manchesteru United. Podle něj střílí „red devils“ málo branek, protože jim chybí top útočník.

„Van Gaal v minulé sezoně říkal, že mužstvo ještě není vyvážené. Myslím, že teď je nevyvážené ještě víc. Kdyby zůstali Van Persieho nebo Javier Hernández, jeho útok by byl silný. Ale tím, že oba prodal, udělal chybu,“ myslí si Scholes.

V Eindhovenu nastoupil na útočném hrotu devatenáctiletý forvard Anthony Martial, který dorazil na Old Trafford na konci letního přestupového období za 50 milionů eur.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud