16. září 2015 • 23:25

Arsenal o deseti a bez Čecha zklamal. Tým kritizoval i Gerrard

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

S tímhle Arséne Wenger asi nepočítal. Z chorvatského Záhřebu se jeho tým vrací s porážkou 1:2 a bez vyloučeného Oliviera Girouda. Tamní Dinamo si na londýnském klubu smlslo a svoji neporazitelnost prodloužilo na 42 zápasů. Český brankář Petr Čech vše sledoval pouze z lavičky náhradníků.



Francouzský trenér se rozhodl pro první utkání ve skupině Ligy mistrů udělat změnu na postu brankáře. Místo Petra Čecha, který odchytal zatím všechny ligové zápasy, poslal do branky Kolumbijce Davida Ospinu.

Štěstí však sedmadvacetiletý reprezentant Kolumbie „kanonýrům“ moc nepřinesl. Domácí Dinamo poslal už ve 24. minutě do vedení s přispěním odrazu od Oxladea – Chamberlaina obránce Pivarič. Druhá citelná rána přišla pět minut před koncem prvního poločasu. Francouzský útočník Olivier Giroud uviděl po zbytečném faulu ve středu hřiště druhou žlutou kartu a zápas pro něj předčasně skončil.

VIDEO: Sestřih utkání Dinama proti Arsenalu

Ve druhém poločase se ale radovali opět domácí. V 58. minutě se po rohu trefil Fernándes a situace pro Arsenal začínala být kritická. Arsenal i v deseti neskládal zbraně a snažil se zvrátit výsledek. První důležitý zákrok předvedl také brankář Ospina, který v průběhu prvního poločasu pouze lovil míč ze sítě.

V 77. minutě výborně přečetl hru a vyběhnutím nadvakrát zneškodnil únik Ante Čoriče. Naději "kanonýrům" dal střídající Theo Walcott, který v 79. minutě využil pasu od Francise Coquelina a diagonální střelou uklidil míč do branky Dinama. Na víc se hráči londýnského celku nezmohli.

A doma na Ostrovech se do nich hned zostra pustili. „Tím, že Wenger staví Thea Walcotta na hrot, ubližuje Arsenalu,“ řekl ve studiu BT Sport bývalý obránce Manchesteru United Rio Ferdinand. „Můžete se podívat také po někom jiném, ne jen využívat Girouda,“ dodal.

Své k aktuálnímu stavu Arsenalu nabídl i Steven Gerrard. „Dnes večer prostě vůbec nezapnuli. Potřebují tři top hráče do každé řady,“ myslí si bývalý kapitán Liverpoolu.

Záhřeb si tak dal k sedmdesátému výročí od založení klubu velmi hezký dárek. V hlavní fázi Ligy mistrů zvítězil po 16 letech a v současné době neprohrál už 42 utkání v řadě.

Fotbalisté Arsenalu po obdrženém gólu od Dinama
Fotbalisté Arsenalu po obdrženém gólu od Dinama

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud